Arhiepiscopia Tomisului: Ne menţinem punctul de vedere privind nevinovăţia IPS Teodosie şi a consilierului eparhial

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Arhiepiscopia Tomisului: Ne menţinem punctul de vedere privind nevinovăţia IPS Teodosie şi a consilierului eparhial

Justiție 06 Decembrie 2023 / 09:08 17569 accesări

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au informat că îşi menţin punctul de vedere privind nevinovăţia arhiepiscopului Teodosie, referitor la începerea urmăririi penale a acestuia de către procurorii anticorupţie, pentru cumpărare de influenţă.

"Aspectele menţionate de către domnii procurori probabil că sunt cele din materialul video apărut în presă. Când avocaţii celor invitaţi astăzi la Direcţia Naţională Anticorupţie vor lua contact cu elementele dosarului, vom putea reveni cu informaţii noi. Întrucât Arhiepiscopia Tomisului a solicitat, prin comunicatul său din 21 noiembrie 2023, autorităţilor publice 'să aprecieze dacă fapta pretinsului intermediar cade sub incidenţa prevederilor art. 244, 258, 291, 348 sau a altor prevederi din Codul Penal şi să acţioneze în consecinţă' şi şi-a rezervat dreptul de a se adresa instanţelor competente pentru examinarea şi eventuala soluţionare a situaţiei, menţionăm că ne menţinem punctul de vedere privind nevinovăţia Înaltpreasfinţitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului şi a Consilierului eparhial", reiese din comunicatul transmis de biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului.

Conform acestuia, Arhiepiscopia Tomisului îşi va continua nestingherită viaţa spirituală, Chiriarhul şi preoţii ei vor intensifica programul de rugăciune iar credincioşii ortodocşi din cuprinsul celei mai vechi eparhii a ţării vor fi pomeniţi în continuare la toate sfintele rânduieli.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului şi-au exprimat nemulţumirea şi faţă de declaraţiile făcute de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române referitor la acuzaţiile aduse de DNA, considerând că acesta s-a antepronunţat, fără consultarea Biroului de presă al Arhiepiscopiei Tomisului.

"Îi reamintim, totodată, domnului purtător de cuvânt al Patriarhiei Române că autoritatea supremă a Bisericii Ortodoxe Române, Sfântul Sinod, a hotărât că 'purtătorii de cuvânt nu pot trimite către presă punctele de vedere personale şi nici nu pot exprima public puncte de vedere personale în probleme referitoare la instituţia pe care o reprezintă'", se mai precizeazădin comunicat.

Inaltpreasfințitul Teodosie este urmărit penal de procurorii DNA pentru cumpărare de influență.

Acesta este vizat în dosarul supranumit Mană Cerească, fiind acuzat că ar fi promis 160 de mii de lei unui om de afaceri, reprezentând 20 la sută dintr-o finanțare pe care acesta ar fi urmat să o obțină pentru Arhiepiscopie, prin folosirea influenței asupra unor funcționari de la secretariatul de stat pentru Culte.Ştiri recomandate

12