Arhiepiscopul Tomisului, trimis din nou în judecată. Vezi în ce dosar!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Arhiepiscopul Tomisului, trimis din nou în judecată. Vezi în ce dosar!
Justiție 09 Martie 2018 / 16:17 896 accesări 7 comentarii

IPS Teodosie va trebui să dea din nou explicații în fața instanței, într-un alt dosar penal. Prin intermediul unui comunicat de presă, procurorii DNA anunță trimiterea în judecată a prelatului constănțean, sub acuzațiile de inducerea în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă, abuz în serviciu în formă continuată. Alături de el au fost trimise în judecată alte două persoane. Iată comunicatul DNA:

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 170/VIII/3 din 21 februarie 2018, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

PETRESCU TEODOSIE, arhiepiscop al Tomisului (funcționar public în sensul legii penale), pentru săvârșirea infracțiunilor de:

-inducerea în eroare a organelor judiciare,

-mărturie mincinoasă,

-abuz în serviciu în formă continuată,

POALELUNGI NECULAI, angajat al persoanei juridice de interes public Arhiepiscopia Tomisului (funcționar public în sensul legii penale), pentru săvârșirea infracțiunilor de:

-inducerea în eroare a organelor judiciare,

-mărturie mincinoasă,

-fals intelectual,

-favorizarea făptuitorului,

-complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu în formă continuată,

STOICHIN CIPRIAN, consilier administrativ bisericesc în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 03 februarie 2017, arhiepiscopul Tomisului, Petrescu Teodosie, și alte persoane au fost trimise în judecată pentru comiterea unor infracțiuni care au avut ca urmare producerea unui prejudiciu în dauna A.P.I.A. în valoare de 1.392.964 lei. (comunicat nr. 128/VIII/3 din 3 februarie 2017).

În acest context, la data de 10 octombrie 2017, în încercarea de a-și crea o situație favorabilă în cadrul procesului penal care are ca obiect cauza penală menționată mai sus, Petrescu Teodosie a depus la DNA – Serviciul teritorial Constanța un denunț prin care acuza un număr de trei persoane fizice (două dintre ele fiind angajate în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului) și două juridice de fraudarea fondurilor europene, în anul 2016.

Concret în cuprinsul sesizării, inculpatul Petrescu Teodosie, în mod nereal, a învederat faptul că, fără știrea sa și cu încălcarea prevederilor legale, cei doi angajați, ar fi cerut și primit fonduri europene pentru o suprafață de 350 ha aparținând Arhiepiscopiei Tomisului. Mai mult, persoanele respective sunt acuzate că ar fi încheiat acte de dare în arendă, către terțe societăți și persoane, a unor suprafețe de teren deținute de către Arhiepiscopia Tomisului (în total 110 ha, situate în diferite locații). În susținerea celor de mai sus, inculpatul Petrescu Teodosie, beneficiind de ajutorul inculpatuluiPoalelungi Neculai, a dat declarații și a depus la noul dosar astfel constituit mai multe documente false care ar fi susținut vinovăția persoanelor respective.

În perioada noiembrie - decembrie 2017, după sesizarea DNA cu privire la aspectele menționate mai sus, prin două decizii emise ca urmare a unui raport întocmit de inculpatulStoichin Ciprian (sub coordonarea inculpatului Poalelungi Neculai), arhiepiscopul Tomisului, Petrescu Teodosie, cu rea-credință și cu încălcarea dispozițiilor legale a dispus suspendarea celor doi angajați din funcțiile deținute în cadrul Arhiepiscopiei și suspendarea drepturilor salariale conferite acestora.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Loading...
loading...

7 comentarii

Ion 19:04:24 / 09 Martie 2018
Constanta

O persoana care arata ca dracul doar ii lipseste doua coarne, dar si il incurajeaza prin faptele lui de a lua mita pentru o biserica buna si de dragostea nu mai zic , nu exista in gura lui decat minciuni pentru enoriasi pupati mana cu care a mangaiat si alte ......

Hollywood 07:12:46 / 10 Martie 2018
Petrescu ăsta ...

...... nu are niciun fel de talent sau har sau cum vrei să-i spui. L-am urmărit de câteva ori vorbind liber și în afară de barbă și vocea aia spartă și gâjâită nimic altceva nu mi-a atras atenția. Nu înțelepciune, nu sclipire, nu dicție, nici măcar vocabular de intelectual că se presupune că a citit cărți. Are privire vicleană de țăran care vrea să te înșele la piață, care spune una dar gândește alta. Oricum, dacă-l duci la gară și-l îmbraci într-o pufoaică cu un fes pe cap zici că-i om al străzii. Ce-a făcut, ce n-a făcut, cum-necum a ajuns să fie înaltpreasfințit. Pe bune? Și atâta lume care se duce să-i pupe p*oala nu vede că omul este un kitsch, un impostor, să-l scoată cu șuturi în cur din biserică și să ceară la Patriarhie un popă isteț și cu drag de oameni. Dacă a ajuns pe mâna procurorilor pentru furăciuni dovedite și lumea încă se duce să-i sugă de sub anteriu înseamnă că ne-am prostit de tot. Plm

Cezar 12:00:54 / 10 Martie 2018
Avem justitie oare ?!

Daca acuzatiile se vor dovedi aberante,false,nedrepte,inseamna ca uni exectua ce se spune deja de mult timp,adica decredibilizarea Bisericii. Daca in schimb Teodosie va fi dovedit vinovat pe bune,justitia de la noi va fi aproape de ce se numeste exorcizare,eliminarea celui rau din biserica ,in afara de dreptatea aferenta societatii laice in general. Avem oare judecatori si procurori competenti,sau lumea se bazeaza pe simpatii si antipatii,pe peari ,pe baliverne ? Sincre nu mai cred in justitie,pentru ca traim mewreu in pericol,strazile sunt pline de insi foarte periculosi si foarte multi oameni nevinovati sunt luati cu japca de ,,organe'',au vieti distruse fara compensatii. Asteptam .

gigel 12:28:43 / 10 Martie 2018
Pentru Cezar

Ai avut vre-un abuz al justitie asupra ta sau vorbesti doar din ce ai auzit la televizor???? Eu zic ca actul de justitie se face la tribunal.. Stii tu alceva???

Nelu 12:53:18 / 10 Martie 2018
Pentru Cezar

Eu va recomand sa vedeți cu ochii dvs. Ferma Nazarcea. Ce a fost știm ce a ajuns vedeți. Nu vreau sa va influențez când vezi cu ochii tai este cel mai bine.

luleaua veselă 07:38:21 / 11 Martie 2018
Sfânta excrocherie ?

.............................................................................”Brutăria nu s-a făcut, banii s-au evaporat. Dacă este să ne referim doar la un singur caz de bani publici dați de o primărie și evaporați fără explicații de biserică, ne readucem aminte de hotărârea consiliului local Constanța din aprilie 2014, când primăria lui Mazăre a dat Arhiepiscopiei lui Teodosie 150.000 de lei pentru construirea unei brutării. Aceasta nu a fost construită, dar nici banii nu s-au întors în bugetul municipiului. Așadar, nimeni, niciodată nu a tulburat cheltuirea banilor publici de către instituțiile bisericești care beneficiază și de alte scutiri de taxe și impozite, conform Legii Finanțelor Publice. Sute de milioane de lei merg anual către BOR (și către celelalte culte recunoscute, BOR fiind de departe cea mai mare) sub forma salariilor clericilor, a cântăreților sau altor persoane, ajutoare pentru diferite reparații etc.” Dezvăluiri” oco

Cititor 11:29:24 / 11 Martie 2018
Daca e adevarat

Daca e adevarat,e jale mareeeeeee.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1924 secunde