Astăzi încep Jocurile Europene de la Baku

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Delegația României cuprinde 147 de sportivi

Astăzi încep Jocurile Europene de la Baku

Eveniment 12 Iunie 2015 / 00:00 628 accesări

În perioada 12-28 iunie 2015, capitala Azerbaidjanului, Baku, va găzdui prima ediție a Jocurilor Europene, competiție multisportivă la care România participă cu un lot alcătuit din 147 de concurenți, 83 de băieți și 64 de fete, care vor lua startul la 22 de discipline sportive. La Baku, peste 6.000 de sportivi se vor întrece la 30 de discipline, competițiile fiind găzduite de 18 baze sportive. Și-au anunțat participarea sportivi din 50 de comitete olimpice europene. Programul cuprinde 16 sporturi olimpice și patru non-olimpice, disciplinele care vor oferi calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 fiind tir cu arcul, atletism, box, ciclism, judo, tir sportiv, înot, tenis de masă, taekwondo, triatlon, volei și lupte. În total, se vor acorda 253 de medalii de aur. La unele sporturi, competiția va conta și drept Campionate Europene, cum este la judo, în timp ce la polo va fi în rol de Campionate Europene de juniori. Juniorii vor mai participa la întrecerile de sărituri în apă și înot.

Ceremoniile de deschidere și închidere vor avea loc pe Stadionul Olimpic din Baku, unde se va încheia și o ștafetă a torței olimpice, începută la Ateșgah, un vechi templu al focului, și care va parcurge un traseu lung de 5.500 km. Alin Moldoveanu, campion olimpic la tir acum trei ani, la Londra, va fi portdrapelul României. Astăzi, în prima zi a Jocurilor, vor avea loc întreceri la două discipline, înot sincron și polo pe apă feminin.

Constanța va fi reprezentată de 11 sportivi la Baku: tenis de masă - Eliza Samara (CS Farul), Andrei Filimon (CS Top Spin 08), Constantin Cioti (sportiv crescut la LPS „Nicolae Rotaru”, legitimat acum la un club din Germania, Werder Bremen); gimnastică aerobică - Bianca Gorgovan, Lavinia Panaete, Dacian Barna, Lucian Săvulescu (toți de la CS Farul); sambo - Daniela Hondiu (CS Farul); triatlon - Antoanela Manac, Ciprian Bălănescu (Atena Sport Club); box - Florentin Niculescu (CS Farul).12