Atacatorii de la Paris aveau legături cu persoane din Marea Britanie?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Atacatorii de la Paris aveau legături cu persoane din Marea Britanie?

Externe 05 Decembrie 2015 / 12:18 634 accesări

Cotidianul britanic Daily Mirror a relatat că poliţia britanică investighează informaţii potrivit cărora un membru al grupării de atacatori de la Paris a sunat de mai multe ori la Birmingham înaintea atentatelor. Se pare că reţeaua militantă aflată în spatele atacurilor de luna trecută de la Paris ar avea legături cu persoane din Marea Britanie, iar poliţia britanică verifică dacă unul dintre atacatori a sunat la Birmingham înaintea atentatelor, potrivit presei, citată de Reuters în pagina electronică.
Mai multe persoane suspectate de legături cu Abdelhamid Abaaoud, militantul grupării Stat Islamic şi presupus lider al atacatorilor de la Paris, locuiesc în Marea Britanie, au afirmat doi oficiali occidentali, citaţi de Wall Street Journal.
Potrivit oficialilor, aceste persoane, inclusiv unele de origine marocană, locuiau în zona Birmingham, în centrul Angliei, la aproximativ 190 de kilometri de Londra.
Autorităţile de la Londra nu au făcut niciun anunţ privind o eventuală legătură între grupul care a comis atentatele din 13 noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morţi, şi militanţi britanici, dar grupările jihadiste sunt adesea extinse la scară largă, iar contactele, inclusiv prin reţelele de socializare, sunt răspândite.

Taguri articol


12