Atacatorul care a ucis 39 de oameni în noaptea de Revelion la Istanbul, arestat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Atacatorul care a ucis 39 de oameni în noaptea de Revelion la Istanbul, arestat

Externe 17 Ianuarie 2017 / 13:15 442 accesări

Presupusul autor al atacului terorist comis de Revelion într-un club de noapte din Istanbul, soldat cu 39 de morţi, a fost arestat, anunţă autorităţile turce, citate de BBC News online. Abdulkadir Masharipov, un islamist din Uzbekistan, este considerat autorul atacului comis de Revelion în clubul de noapte Reina din Istanbul. Teroristul a fost arestat în cartierul Esenyurt din Istanbul, au anunţat în cursul nopţii de luni spre marţi autorităţile turce. Individul se ascundea în casa unui prieten de origine kirghiză. Teroristul a omorât 39 de persoane şi a rănit alte zeci în atentatul revendicat de reţeaua fundamentalistă sunnită Stat Islamic. Printre victime s-au numărat cetăţeni din Israel, Franţa, Tunisia, Liban, India, Belgia, Iordania şi Arabia Saudită.

Supectul arestat luni noaptea de autoritățile turce a recunoscut că a comis atacul terorist, a anunțat Vasip Sahin, guvernatorul Istanbulului, potrivit agenției de știri Anadolu.

Guvernatorul a precizat că amprentele suspectului se potrivesc cu cele ale atacatorului.

Oficialul turc a adăugat că autorul atentatului a fost antrenat în Afganistan și a indicat că este cert faptul că atacul a fost comis în numele rețelei teroriste Stat Islamic. Arestarea autorului atacului de la un club de noapte din Istanbul a fost confirmată și de premierul turc Binali Yildirim.12