Atacatorul de la Istanbul și-a făcut selfie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sinistru, dar... în tendințe

Atacatorul de la Istanbul și-a făcut selfie

Externe 03 Ianuarie 2017 / 14:15 646 accesări

Mass-media din Turcia a difuzat o imagine de tip selfie cu presupusul autor al atentatului comis în noaptea de Revelion la un club de noapte din Istanbul, soldat cu 39 de morţi, majoritatea străini, și 69 de răniți, relatează postul american Fox News. În înregistrarea difuzată de posturile turce de televiziune apare atacatorul care se filmează cu un telefon mobil, în celebra piaţă Taksim din Istanbul. Cu un zâmbet sinistru întipărit pe chip, individul se filmează plimbându-se printre turiști și localnici care habar nu aveau de intențiile criminale ale acestuia. Autoritățile turce au precizat că imaginile au fost filmate în timpul unui târg de carte desfășurat cu două zile înainte de sângerosul atac comis de individ în noaptea dintre ani.

Presa turcă relatează că atacatorul ar fi luptat alături de militanții organizației teroriste Stat Islamic și a folosit tehnici învățate în timpul conflictului civil din Siria. Cotidianul turc ”Hurriyet” a relatat că teroristul, care încă nu a fost capturat și nici identificat în mod formal, a demonstrat că fusese antrenat în ceea ce privește utilizarea armelor de foc și a fost special selectat pentru a comite acest atentat. Prioritatea autorităților turce este să-l captureze pe atacator și să neutralizeze celula teroristă care l-a susținut. Se pare că SI ar fi plănuit să comită un atac terorist de Revelion și la Ankara, însă forțele de ordine au împiedicat acest plan. Cotidianul ”HaberTurk” a relatat că autorul atentatului a ajuns la Istanbul venind din orașul Konya, aflat în sudul Turciei, fiind însoțit de o femeie și doi copii, pentru a nu atrage atenția. SI a revendicat, luni, atentatul. Între timp, autorităţile au anunţat că fac progrese în identificarea atacatorului, care este încă în libertate, şi că cel puţin opt persoane au fost reţinute în legătură cu atentatul. Autoritățile din Turcia au arestat, marți, doi cetățeni străini, pe aeroportul internațional din Istanbul, în cadrul anchetei privind atacul armat din noaptea de Revelion. Potrivit agenției Dogan, cei doi au fost reținuți la intrarea în terminalul pentru plecări internaționale, fiind transportați la sediul forțelor de securitate din Istanbul. Deocamdată, naționalitatea celor doi nu a fost dată publicității.

Turcia a devenit o țintă a teroriștilor după implicarea sa activă în operațiunile militare din Siria. Armata Turciei, care îi susţine pe rebelii sirieni în cadrul unei operaţiuni care durează de patru luni împotriva militanţilor din rețeaua teroristă Stat Islamic din Siria, a anunţat marţi că 18 terorişti au fost eliminaţi şi 37 au fost răniţi în confruntările şi tirurile de artilerie de luni, scrie Reuters. În ceea ce priveşte operaţiunile desfăşurate în ultimele 24 de ore, armata turcă a anunţat că avioanele sale de vânătoare au distrus patru poziţii ale Statului Islamic, iar forţele aeriene ruse au atacat terorişti în regiunea Dayr Kak, situată la sud-vest de oraşul Al-Bab, controlat de organizaţia teroristă.

Taguri articol


12