Atentat sângeros de Crăciun! Zeci de morţi, la un prim bilanţ

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Atentat sângeros de Crăciun! Zeci de morţi, la un prim bilanţ

Externe 25 Decembrie 2018 / 12:45 767 accesări

Atac într-un complex guvernamental din Kabul, soldat cu cel puţin 43 de morţi, potrivit unui bilanţ, alte zece persoane fiind grav rănite, luni, într-un atac lansat împotriva unui complex de clădiri guvernamentale din Kabul, luat cu asalt timp de aproximativ şapte ore de bărbaţi înarmaţi, fiind unul dintre cele mai sângeroase atacuri comise în capitala afgană de la începutul anului, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.

În complex se află clădiri ale ministerelor Lucrărilor Publice şi Muncii şi Problemelor Sociale. Acesta este cel mai sângeros atac comis la Kabul de la cel de luna trecută comis de un kamikaze în cursul unei adunări a unor importanţi lideri religioşi, atac care s-a soldat cu 55 de morţi. Atacul de luni, care nu a fost încă revendicat, survine după anunţarea - neconfirmată oficial, a retragerii a aproximativ 7.000 din cei 14.000 de soldaţi americani desfăşuraţi în Afganistan. Forţele afgane au ucis trei din cei patru atacatori şi au eliberat peste 350 de persoane care se aflau captive în complex, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Najib Danish. Un al patrulea atacator a fost ucis în explozia unui vehicul capcană care a lansat atacul.

Acesta reprezintă cel de-al 22-lea atac comis din ianuarie la Kabul. În total, 510 persoane au fost ucise şi aproape 1.000 rănite în aceste atacuri lansate în capitala Afganistanului.

Taguri articol


12