Atenție la poșete, lanțuri și copii! Toate se pot „rătăci“!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sărbătoare vegheată de jandarmi

Atenție la poșete, lanțuri și copii! Toate se pot „rătăci“!

Eveniment 12 Aprilie 2018 / 15:37 646 accesări

O sărbătoare mare devine, mai mereu, prilej și de evenimente mai puțin plăcute. trecând prin diverse momente mai puțin plăcute, de-a lungul anilor, vineri 13 aprilie, peste 50 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa vor asigura măsurile de ordine publică, în scopul desfăşurării într-un climat de normalitate civică a ceremoniilor religioase prilejuite sărbătorirea hramului mănăstirii Dervent – Izvorul Tămăduirii situată în satul Galiţa, precum şi hramului mănăstirii Sfânta Cruce - Izvorul Tămăduirii situată în comuna Crucea.

În vederea prevenirii oricăror situaţii de natură să tulbure ordinea publică, jandarmii vor intra progresiv în dispozitivul constituit la mănăstirea Dervent, chiar din seara de 12 aprilie.

Potrivit unui comunicat de presă al Jandarmeriei, la asigurarea ordinii publice vor participa şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa.

Iată ce recomandări fac jandarmii constănţeni celor care participă la slujbe:

- adoptarea unui comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială;

- respectarea indicaţiilor forţelor de ordine şi evitarea implicării în conflicte de orice natură;

- evitarea purtării la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenția;

- acordarea unei atenţii deosebite bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.);

- acordarea unei atenţii deosebite copiilor care se pot rătăci cu uşurinţă în locurile aglomerate. „Reamintim tuturor cetăţenilor că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cea mai apropiată patrulă, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte“, transmit reprezentanții IJJ.12