ATENȚIE! Noi metode de a fura banii de pe card

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ATENȚIE! Noi metode de a fura banii de pe card

Eveniment 22 Iulie 2018 / 21:03 3072 accesări

Infractorii au inventat noi metode pentru a fura banii de pe card. Crează site-uri false prin care atrag clienţii promiţându-le cadouri gratuite.Mai exact, utilizatorii sunt determinaţi să-şi transmită date personale, prin intermediul unor site-uri fictive care generează carduri cadou, iar după introducerea datelor, acestea sunt „vândute” unor site-uri partenere, arată un studiu Kaspersky Lab.

Infractorii caută mereu noi metode de a câştiga bani, iar oferirea gratuită a ceva valoros este întotdeauna atractivă. Astfel, s-au creat siteuri false care oferă carduri cadou.

"S-a descoperit răspândirea unei tehnici frauduloase neobişnuite, prin care utilizatorii sunt păcăliţi să-şi dezvăluie datele. Creând site-uri false pentru generarea de carduri cadou gratuite, infractorii cibernetici reuşesc să „vanda" datele utilizatorilor unor site-uri partenere, unde redirecţionează victimele", arată studiul Kaspersky Lab.

Când se află pe un astfel de site, utilizatorului i se cere să selecteze cardul cadou pe care îl doreşte pentru a primi un cod. Pentru a obţine codul generat, utilizatorul trebuie să demonstreze că nu este un robot. Apoi i se cere să intre pe link-ul sugerat şi să completeze diferite informaţii, de exemplu să lase numărul de telefon sau adresa de e-mail sau să se aboneze la un serviciu de SMS-uri plătite.

Câştigurile infractorilor variază de la câţiva cenţi pentru fiecare click dat pe un link, la câteva zeci de dolari pentru completarea unui formular sau abonarea la servicii plătite.

Taguri articol


12