ATENȚIE părinți! Un nou joc de tip 'balena albastră' face ravagii printre copii, în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ATENȚIE părinți! Un nou joc de tip 'balena albastră' face ravagii printre copii, în România

Social 17 Ianuarie 2019 / 11:23 4421 accesări

Mira Loghin, fondatorul Centrului de Educație Alternativă “Lumea lui Momo”, a atras atenția asupra unui fenomen extrem de îngrijorător care are loc în comunitățile de copii din România, informează B1.ro.

Este vorba de amploarea foarte mare pe care a luat-o și la noi în țară un joc în genul celebrului “Balena albastră”, care se bazează, de această dată, pe o serie de provocări trimise pe WhatsApp, ce culminează cu îndemnul la sinucidere adresat copilului.

La joc îi spune „MOMO” și ar fi apărut în Japonia. Se bazează pe provocările trimise celor mici de păpușa MOMO, un personaj imaginar scos parcă din filmele de groază, care te îndeamnă să-ți faci rău singur, iar la sfârșit, pentru a câștiga jocul, să te sinucizi. Isteria MOMO a provocat deja un val de sinucideri în Columbia și, se pare, circulă extrem de agresiv printre tinerii din întreaga lume.

Potrivit mărturiei Mirei Loghin, din cauza asemănării de nume cu Centrul “Lumea lui Momo” din București, cei de aici au primit în ultimele cinci luni peste 10.000 de apeluri si mesaje de la copii, probabil cu varste între 6 și 12 ani din toate colțurile țării, copii dornici să vorbească cu maleficul MOMO. Și mai grav, la încercările echipei de aici de a suna înapoi și de a vorbi cu părinții acestor copii, nu au reusit sa ia legatura cu ei.

Taguri articol
ProvocăriSinucidereMomoCopiiWhatsappUcidereJoc


12