Atenționare pentru românii care călătoresc în Suedia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Atenționare pentru românii care călătoresc în Suedia

Externe 14 Noiembrie 2017 / 10:25 860 accesări

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care intenționează să se deplaseze în Regatul Suediei că autoritățile locale au anunțat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiere. Măsura va fi valabilă până la 11 mai 2018.

Se recomandă cetățenilor români să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei, înspre și dinspre Suedia, un act valabil de identitate (pașaport sau carte de identitate națională). Celor care intenționează găsirea unui loc de muncă li se recomandă să dețină pașaport biometric.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm +468205674, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Stockholm +46736985463.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://stockholm.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația 'Călătorește în siguranță' (disponibilă gratuit în 'App Store' și 'Google Play'), care oferă informații și sfaturi de călătorie.12