Atestat de nivel avansat « Diploma de limba germană B2/C1“ la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Atestat de nivel avansat « Diploma de limba germană B2/C1“ la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Constanţa

Educație 28 Mai 2024 / 21:40 852 accesări

Alexandru Rareș Târhoacă, bursierul statului german

Alexandru Rareș Târhoacă, bursierul statului german

Astăzi, în amfiteatrul Coriolan al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân" doamna profesor Petra Gallinger, reprezentanta Ministerului Educaţiei şi Culturii Republicii Federale Germania, a acordat celor 18 elevi ai Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân" și 8 elevi ai Liceului Teoretic „Ovidius", majoritatea de la clasa a XII-a cu profil bilingv germană, atestatul „Das Deutsche Sprachdiplom – Stufe B2/C1" (Diploma de limba germană – nivel avansat).

Acest atestat a fost susţinut de elevi în două etape: 3 probe scrise (înţelegere după text, înţelegere după auz şi argumentare) la data de 29 noiembrie 2023 şi proba orală în zilele de 6, 11 şi 12 decembrie 2024. A doua parte a probei orale a constat din susţinerea unui proiect menit să certifice capacitatea elevului de a cerceta şi prezenta din diferite perspective o temă din spaţiul cultural de limbă germană. La proba orală, comisia a fost alcătuită în ambele licee din profesorii Petra Gallinger, Laurenţiu Diamandi, Cora Târhoacă, Lilia Cuciuc, Anca Bocioagă, Dorina Văduva, Alexandrina Ciobanu, Cristina Frecea. După circa 3 luni, timp în care au fost corectate lucrările scrise în Germania, au sosit rezultatele mult aşteptate!

Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" și Liceul Teoretic „Ovidius" sunt singurele licee din sud-estul ţării acreditate de Ministerul Educaţiei şi Culturii Republicii Federale Germania să găzduiască acest examen de limbă germană. Doar pe baza acestui atestat şi în funcţie de media obţinută la bacalaureatul românesc, absolvenţii colegiului sunt acceptaţi la orice instituţie de învăţământ superior din Germania, Austria sau Elveţia.

O altă motivaţie puternică oferită absolvenţilor clasei cu profil germană bilingv este faptul că Diploma de limba germană – nivel avansat reprezintă un avantaj enorm în vederea angajării ulterioare într-o companie multinaţională din România sau din străinătate.

In deschidere cei prezenti la festivitate au asistat la un moment artistic oferit de elevele mirciste Bianca Achim, Ema Rizea și Rebeka-Georgiana Panțiru. În discursul său, care a precedat ceremonia acordării diplomelor, doamna Petra Gallinger a vorbit de privilegiul elevilor mircişti de a putea susţine acest examen în Constanţa şi de efortul acestora încununat de succes. Dumneaei l-a menționat în special pe elevul Alexandru Rareș Târhoacă pentru performanța extraordinară de a obține o bursă completă de studiu în Germania din partea statului german. Bursa îi va acoperi integral cheltuielile în toți anii de facultate.

Elevii laureați în această zi sunt conștienți că limba germană ridică şansele absolvenţilor pe piaţa muncii internă şi internaţională. Un alt lucru care se poate realiza cu această diplomă este studiul la o instituţie de învăţământ superior din Germania, Austria ori Elveţia. Există de asemenea în România facultăţi în cadrul ASE-ului sau al Politehnicii din Bucureşti şi Cluj, secţii cu predare în limba germană, care se află în cooperare cu instituţii superioare din Germania.

Doamna Petra Gallinger i-a felicitat atât pe cei 26 elevi pentru performanţa deosebită, pe profesorii lor, care i-au pregătit cu mult profesionalism, cât şi direcţiunile liceelor, pentru că au sprijinit activitatea acestora şi au promovat limba germană în rândul elevilor.Ştiri recomandate

12