Au fost publicate circa 8.000 de pagini cu e-mailurile trimise de Hillary Clinton

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Au fost publicate circa 8.000 de pagini cu e-mailurile trimise de Hillary Clinton

Externe 01 Decembrie 2015 / 16:04 372 accesări

Departamentul de Stat al SUA a publicat, luni, 7.800 de pagini conținând e-mailuri trimise de Hillary Clinton pe vremea când actualul candidat la învestitura democrată pentru Casa Albă a deținut postul de secretar de stat al SUA (2009-2013). Dezvăluirea conținutului acestor e-mailuri vine după ce judecătorul federal Rudolph Contreras a decis ca Departamentul de Stat al SUA să divulge lunar, dar nu mai târziu de luna ianuarie a anului 2016, e-mailurile trimise de Clinton, după ce s-a aflat că ea a folosit o adresă de mail privată, pentru chestiuni de interes național, atunci când făcea parte din Guvern. ”Acesta este cel mai mare număr de e-mailuri publicat până acum. Volumul informațiilor publicate astăzi depășește plafonul stabilit de tribunal, care a cerut să se facă publice 66% din e-mailurile lui Clinton, până pe 30 noiembrie”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat din SUA, Elizabeth Trudeau. Acesta este al șaptelea set de e-mailuri făcute publice și mai rămân de publicat încă două, unul prevăzut pentru decembrie și altul pentru ianuarie, obiectivul fiind de a duce la îndeplinire decizia judecătorească pentru ca cele 55.000 de pagini de e-mailuri trimise de Clinton să devină publice înainte de 29 ianuarie 2016.

E-mailurile date publicității luni au fost trimise de Hillary Clinton între 2012 și 2013, cu toate că printre ele se regăsesc și mesaje trimise în anii 2009, 2010 și 2011, a explicat Trudeau. Printre e-mailuri există mesaje despre Primăvara Arabă, conflictul arabo-israelian și acordarea unei vize de intrare în SUA pentru Mariela Castro, fiica liderului cubanez Raul Castro. Iese în evidență și un schimb de mesaje între Hillary Clinton și Madeleine Albright, cea care a fost secretar de Stat al SUA în timpul președinției lui Bill Clinton (1993-2001), cu privire la ministrul de Externe al Spaniei, José Manuel García-Margallo. În respectivul e-mail, Albright i-l recomandă lui Clinton pe recent numitul la acea vreme ministru de Externe al Spaniei, în numele Anei Palacio, fost vicepreședinte al Băncii Mondiale și fost ministru de Externe al Spaniei din partea Partidului Popular, formațiune din care face parte și García-Margallo.

Totuși, o mare parte dintre e-mailurile difuzate luni oferă detalii mai degrabă de ordin personal, cum ar fi alegerea de către Hillary Clinton a unor ochelari cu ramă neagră sau căutarea unor tutoriale despre... cum să-ți faci un coc retro, cu împletitură coadă de pește!

Taguri articol


12