Austria: Fiecare cetăţean va primi lunar cinci teste gratuite de COVID-19 pe care le va efectua acasă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Austria: Fiecare cetăţean va primi lunar cinci teste gratuite de COVID-19 pe care le va efectua acasă

Sănătate, Externe 16 Februarie 2021 / 10:44 1987 accesări
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Austria îşi va spori campania de testare pentru COVID-19 prin oferirea gratuită începând din luna martie pentru toţi cetăţenii a unor teste care pot fi efectuate acasă.

Conform anunţului şefului guvernului de la Viena, fiecare cetăţean austriac va primi gratuit câte cinci teste pe lună şi ele vor fi disponibile în farmacii începând din 1 martie.

Acestea sunt complementare testelor antigen şi PCR, deja oferite masiv populaţiei austriece în centrele de testare, precum şi în instituţiile de învăţâmânt, unde profesorii şi elevii sunt testaţi după ce săptămâna trecută s-au redeschis şcolile odată cu terminarea celui de-al treilea lockdown.

Redeschiderea parţială a ţării - care vizează magazinele neesenţiale, unele servicii (precum cele de cosmetică), muzeele, nu însă şi hotelurile şi divertismentul - este astfel însoţită de o testare intensă, măsură considerată de guvernul austriac ca fiind cheia ruperii lanţurilor de transmitere a virusului şi punerii epidemiei sub control prin detectarea şi izolarea cazurilor pozitive asimptomatice.

Austria a înregistrat în ultimele şapte zile 105 cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, inclusiv cele din Tirol, regiune care este cel mai mare focar european al variantei sud-africane a coronavirusului şi de unde se poate ieşi numai cu test PCR negativ.

Sursa: Știrile TVR

Taguri articol


12