Austria modifică alocațiile pentru copii. Cum vor fi afectați românii care muncesc acolo

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Austria modifică alocațiile pentru copii. Cum vor fi afectați românii care muncesc acolo

Externe 29 Mai 2018 / 11:21 675 accesări

Ajutoarele sociale se reduc drastic pentru străini în Austria, mai ales pentru cei care nu au cunoștințe medii de limba germană și avansate de engleză.

În Austria există un venit minim lunar de 863 de euro primit de orice străin aflat legal în țară, dar care nu reușește să se întrețină singur. Acum, unii riscă să-și vadă acest venit minim de bază diminuat cu 300 de euro.

Oficial, explicația e că străinii vor fi astfel stimulați să se integreze mai repede. Dar măsura a fost gândită după constatarea că plățile pentru protecția socială au crescut cu 60 la sută în ultimii 6 ani. Guvernul a hotărât că această creștere trebuie oprită.

Austriecii vor să stabilească alocații differentiate, în funcție de numărul de copii al unei familii: pentru al doilea, se vor aplica unele reduceri ale alocației care diferă în funcție de land, iar pentru al treilea născut diminuarea va fi drastică.

Afectate sunt în special familiile de migranți, care au tendița de a avea mai mulți copii decât cele austriece, potrivit statisticilor. Totodată, se vor reduce alocațiile pentru copiii din străinătate ai căror părinți lucrează în Austria.12