Autovehicule Skoda și Dacia, rechemate în service. Vezi de ce!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Autovehicule Skoda și Dacia, rechemate în service. Vezi de ce!

Economie 16 Martie 2017 / 17:46 543 accesări

Porsche România recheamă în service 707 autovehicule marca Skoda, modelele Rapid și Octavia III, iar Renault Commercial Roumanie recheamă peste 1.300 de autovehicule Dacia Dokker, se arată în documentele transmise joi de companii către Autoritatea Națională de Protecție a Consumatorilor (ANPC). Modelele Rapid și Octavia III ale Porsche România ar avea probleme la mecanismul de blocare a ușii din interior. „Este posibil să existe o defecțiune la nivelul mecanismului de blocare a ușii din interior (Child Protection)”, se arată în comunicatul emis de constructorul auto. Potrivit datelor transmise către ANPC, dealerii Skoda vor trimite clienților scrisori de rechemare în vederea programării în service. Reparația presupune verificarea funcționării mecanismului, eventual înlocuirea acestuia dacă nu funcționează corect. Operațiunea durează aproximativ o oră.

Renault Commercial Roumanie recheamă 1.289 de autovehicule marca Dacia, modelul Dokker, pentru că Dacia a identificat posibilitatea ca opritorul unei uși laterale culisante (sau al ambelor uși laterale culisante) să prezinte o disfuncționalitate, ceea ce ar putea duce - în cazul unui impact lateral - la o fixare incorectă a acesteia, conform comunicatului remis ANPC. Acțiunea de reparație durează între 40 de minute și șase ore, în funcție de intervenția de realizat. Scopul acțiunii este de verificare sau, după caz, de montaj încuietoare și opritor pe ușa laterală culisantă. În plus, Renault Commercial Roumanie recheamă 32 de autovehicule pentru a verifica șuruburile de fixare a opritorului de ușă. Dacă se va considera necesar, acestea se vor înlocui.

Proprietarii mașinilor afectate sunt îndemnați „să contacteze un reparator din rețeaua autorizată Dacia de pe teritoriul României pentru stabilirea unei programări în vederea verificării preventive a prezenței opritorului spate și/sau fixarea opritorului față. În cazul în care se va considera necesar, se va monta unul sau două opritoare spate și/sau se vor înlocui șuruburile de fixare pe ușile laterale culisante ale vehicului”, potrivit datelor transmise de companie către ANPC. Reprezentanții companiei precizează că intervenția va fi realizată gratuit, toate costurile fiind acoperite de Dacia.

Taguri articol


12