Autovehiculul autonom, la Salonul Auto de la Detroit

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Autovehiculul autonom, la Salonul Auto de la Detroit

08 Ianuarie 2017 / 14:43 414 accesări

Principalii actori ai industriei auto se reunesc de luni, la Detroit, pentru a confirma sosirea autovehiculului autonom, pe fondul presiunii exercitate de președintele ales Donald Trump care vrea să determine constructorii americani de automobile să repatrieze producția pe teritoriul Statelor Unite, scrie AFP. Această a 29-a ediție a celebrului salon auto, care se desfășoară în capitala industriei americane de automobile, oferă întâietate noilor tehnologii, primordiale pentru dezvoltarea automobilului de mâine.

Google, care lucrează din 2009 la proiectul mașinii autonome, prin intermediul filialei sale Waymo, a dat duminică ''lovitura de începere'' oficială a acestui mare spectacol ale cărui porți se vor deschide pentru publicul larg la 14 ianuarie, după cele cinci zile dedicate presei și profesioniștilor domeniului.

În timp ce se pregătește pentru viitor, industria auto trebuie să rămână atentă și la prezent, în contextul sosirii la 20 ianuarie a unui nou locatar la Casa Albă a cărui deviză este "Fabricat în America".

Mașinile autonome, care sunt pline de tehnologii moderne și necesită prin urmare mână de lucru de înaltă calificare, reprezintă o sursă de noi locuri de muncă în SUA, vor puncta la Detroit liderii acestui sector al economiei americane.12