Avertizare de la MAE pentru românii care merg în Bulgaria

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
15 regiuni, sub cod galben de ninsori

Avertizare de la MAE pentru românii care merg în Bulgaria

Externe 15 Ianuarie 2018 / 16:19 633 accesări

În perioada 15-16 ianuarie 2018, 15 regiuni din Bulgaria se vor afla sub incidenţa unui cod galben de ninsori, stratul de zăpadă fiind aşteptat să aibă între 5 şi 20 cm. Din această cauză, Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetățenii români să se informeze asupra situaţiei din regiunea în care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bulgaria. Avertizarea de cod galben de ninsori vizează Vidin, Montana, Vrața, Pleven, Veliko Târnovo, Gabrovo, Loveci, Sofia Regiune, Sofia, Pernik, Kiustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Smolian și Plovdiv. Se recomandă urmărirea situației din zonele respective, iar șoferii să conducă preventiv, să respecte strict semnalizarea rutieră montată temporar și indicațiile/semnele organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codului de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri care traversează aceste regiuni să fie închise circulației rutiere.

Informații despre starea vremii se pot obține de pe site-ul www.weather.bg, informații despre starea actuală a drumurilor de pe aplicația gratuită LIMA (momentan doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina Internet a „Agenției Infrastructura Rutieră" – www.api.bg și, non-stop, de la numărul de telefon: 070013020. În cadrul API funcționează, pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situațional, care colectează și sintetizează datele privind situația drumurilor republicane/publice.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Taguri articol


12