Aviz favorabil pentru un nou vaccin antigripal!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Aviz favorabil pentru un nou vaccin antigripal!

Sănătate 04 Iulie 2016 / 16:31 460 accesări

Un nou vaccin antigripal a primit aviz favorabil de punere pe piaţă în Europa, din partea Institutului Paul Ehrlich - Stat, membru de referință (Germania), ca urmare a procedurii de descentralizare la nivel european. Este vorba despre vaccinul tetravalent, VaxigripTetra™, al Sanofi Pasteur. El conţine 4 tulpini virale: două tulpini virale de tip A (A/H1N1 și A/H3N2) și două tulpini virale de tip B (B/Victoria și B/Yamagata), fiind destinat copiilor începând cu vârsta de 36 de luni, adulților sănătoşi și persoanelor cu vârstă de peste 65 de ani. „La ora actuală, majoritatea vaccinurilor gripale sunt trivalente, ceea ce înseamnă că asigură protecție împotriva a trei tulpini virale: două de tip A și o singură tulpină de tip B (B/Victoria sau B/Yamagata). Există însă două tulpini distincte de virus tip B (B/Victoria și B/Yamagata) care circulă acum împreună la nivel mondial, în proporții variate și imprevizibile”, potrivit unui comunicat al companiei producătoare. În ultimii ani, virusurile gripale de tip B au reprezentat aproximativ 23% din tulpinile circulante la nivel mondial. Procentul poate să ajungă și până la 90% în anumite sezoane și, ca urmare, reprezintă o cauză importantă a îmbolnăvirii cu virus gripal.

Gripa este o infecţie respiratorie gravă. În fiecare an, sunt raportate la nivel mondial între 3 și 5 milioane de cazuri de îmbolnăviri severe de gripă. În plin sezon gripal, în funcție de agresivitatea virusului, numărul deceselor cauzate de gripă la nivel mondial poate varia între 250.000 și 500.000.

În Europa, în absența vaccinării, au fost estimate 22 milioane de cazuri de îmbolnăviri cu virus griapl, 3,5 milioane de spitalizări și 171.000 de decese. La 22 mai 2016, la Constanța erau semnalate 383 de cazuri de gripă și 7 decese.

Citește și:

Deși vara bate la ușă, tot n-am scăpat de gripă și infecții respiratorii!12