Avocatul Poporului își mută sediul în Palatul Parlamentului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Avocatul Poporului își mută sediul în Palatul Parlamentului

Administrație 10 August 2016 / 13:35 596 accesări

Biroul permanent al Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, atribuirea unor spații din Palatul Parlamentului în care urmează să funcționeze instituția Avocatul Poporului.

"S-a aprobat atribuirea Avocatului Poporului a unui spațiu din Palatul Parlamentului, parter și etaj, așa cum au și cei de la Curtea Constituțională, așa cum are și Consiliul Legislativ, în aceeași formă, în B3 va avea și Avocatul Poporului sediul", a spus secretarul Camerei Niculae Mircovici la finalul ședinței Biroului permanent al Camerei.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a solicitat Camerei Deputaților atribuirea unui spațiu pentru funcționarea instituției pe care o conduce, deoarece aceasta "se confruntă de mai mult timp cu o problemă esențială privind desfășurarea în condiții normale a activității, pe care nu am reușit să o rezolvăm în pofida numeroaselor demersuri făcute la nivelul Guvernului".

Ciorbea spune în solicitarea sa că sediul în care funcționează acum, din str. Eugeniu Carada, nr. 3, "este totalmente impropriu funcționării instituției, care trebuie să fie deschisă cetățeanului și dotată cu resurse logistice și umane".

El mai spune că această clădirea necesită importante lucrări de consolidare și reparații care nu pot fi finanțate în condițiile actualei administrări, că la mansardă temperaturile ajung vara la peste 40 de grade, la umbră, iar iarna acestea coboară foarte mult, fiind necesară folosirea unor calorifere electrice, "iar cea mai mare parte a mansardei o reprezintă podul clădirii, care este ocupat de porumbei".

"Etajul 2 și mansarda au în general spații foarte mici în care sunt înghesuiți 72 de angajați ai instituției care lucrează în prezent în București. Situația este similară la etajul 1, unde se află cabinetele Avocatului Poporului și ale adjuncților acestuia", arăta Ciorbea.12