Ayatollahul Khamenei atacă virulent Arabia Saudită

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ayatollahul Khamenei atacă virulent Arabia Saudită

Externe 28 Mai 2017 / 12:00 704 accesări

Ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a lansat un atac virulent la adresa Arabiei Saudite, pe ai cărei lideri i-a calificat drept 'oameni nedemni', transmite duminică AFP. ''Din păcate, oameni nedemni au luat destinul comunităților musulmane și al anumitor guverne precum cel al Arabiei Saudite'', a declarat sâmbătă ayatollahul Khamenei într-o reuniune cu ocazia începerii Ramadanului, luna sfântă a musulmanilor.

''Aparent, acești oameni cred în Coran, dar în practică ei acționează contra învățăturilor acestuia. Ei sunt apropiați de necredincioși și le oferă inamicilor bunurile pe care ar trebui să le utilizeze pentru poporul lor'', a adăugat liderul iranian. Arabia Saudită (sunită) și Iranul (șiit), două puteri regionale rivale, sunt în tabere diferite în majoritatea conflictelor din Orientul Mijlociu. În cadrul unui summit desfășurat la Riad pe 21 mai și care a reunit SUA, țările arabe și musulmane, Iranul a fost acuzat de președintele american Donald Trump și de regele Salman al Arabiei Saudite că susține terorismul în lumea musulmană.

Președintele moderat iranian, Hassan Rohani, reales recent, a denunțat luni summitul de la Riad, pe care l-a catalogat un 'show fără nicio valoare politică'.12