Băiat de 5 ani, reținut în SUA pentru că... ar fi putut ridica riscuri de securitate!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Paranoia la ea acasă?!

Băiat de 5 ani, reținut în SUA pentru că... ar fi putut ridica riscuri de securitate!

Externe 01 Februarie 2017 / 15:00 527 accesări

Excesul de zel de care dau dovadă autoritățile americane în aplicarea restricțiilor de călătorie pentru cetățenii din șapte state musulmane impuse de administrația Trump șochează o lume întreagă. Din păcate, victimă a acestui exces de zel a fost și un băiețel american de 5 ani, cu mamă de origine iraniană. Nimic nu i-a impresionat pe oamenii legii din SUA, cum nu i-a impresionat nici pe cei de la Casa Albă, care au recunoscut că micuțul a fost reținut cinci ore și chiar încătușat, fără vreo urmă de regret sau compasiune pentru un copil absolut nevinovat.

Casa Albă a comunicat că un băiețel în vârstă de 5 ani a fost reținut mai bine de cinci ore și ar fi fost chiar încătușat, într-un aeroport american, pentru că ”ar fi putut ridica riscuri de securitate”, informează cotidianul britanic ”The Independent”. Micuțul, cetățean american cu mamă iraniană, a fost una dintre cele peste 100 de persoane reținute în urma ordinului executiv privind imigrația al președintelui Donald Trump. În cadrul unei comunicat, responsabilul de relaţia cu presa al Casei Albe, Sean Spicer, nu a exprimat nicio urmă de regret pentru acest incident, argumentând că ”să presupui din cauza vârstei și sexului cuiva că acesta nu reprezintă o amenințare ar însemna o inducere în eroare și asta ar fi greșit”. Mai multe înregistrări video o arată pe mama copilului așteptând îngrijorată în aeroportul internațional Dulles din Washington DC, înainte de a se reîntâlni cu fiul său, care se întorcea cu avionul dintr-o călătorie întreprinsă alături de o altă familie. Mama băiatului a refuzat să vorbească cu reporterii, dar senatorul Chris Van Hollen a declarat că băiatul este cetățean american ce trăiește alături de mama sa în Maryland. Potrivit acestuia, mama ar fi anunțat în avans autoritățile aeroportului în privința sosirii băiatului.

Politica în materie de imigrație promovată de președintele SUA continuă să fie subiect central în întreaga lume. ”Donald Trump este un novice în politică, iar formarea sa va costa scump Statele Unite”, a declarat, miercuri, președintele iranian, Hassan Rohani, intensificându-și criticile împotriva decretului anti-imigrație adoptat săptămâna trecută de președintele american. ”Nu este timpul pentru separarea oamenilor”, a mai spus Rohani în cadrul unui discurs. ”Este un novice în politică. El vine dintr-o lume diferită. Este un mediu complet nou pentru el. Îi va lua mult timp și va costa scump Statele Unite până când el va înțelege ce se întâmplă în lume”, a spus Rohani.12
Pagina a fost generata in 0.2416 secunde