Barack Obama l-a critica pe Donald Trump

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Barack Obama l-a critica pe Donald Trump

16 Mai 2016 / 07:21 638 accesări

Președintele american, Barack Obama, a făcut duminică, în cursul unei ceremonii de înmânare a diplomelor la universitatea Rutgers din apropiere de New York, o critică în toată regula a populismului afișat de candidatul republican la succesiunea sa, Donald Trump, însă fără să îl numească, scrie AFP.

Barack Obama i-a îndemnat pe studenți să nu regrete o ipotetică epocă de aur americană, menționând că "bunele timpuri de altădată nu au fost chiar așa de bune", referindu-se la discriminările rasiale, sărăcie sau rolul femeii în societate.

"Lumea este mai interconectată ca oricând", a declarat liderul de la Casa Albă. "A construi ziduri nu va schimba cu nimic situația", a adăugat el, luând în derâdere propunerea emblematică a lui Donald Trump de a ridica un zid la frontiera cu Mexicul.

Fără să pronunțe numele omului de afaceri, Barack Obama a spus că niciun zid nu va putea opri epidemiile de Zika sau Ebola și nici nu va rezolva problemele de competitivitate legate de mondializare.

"Asta nu ne va stimula economia și nici nu ne va îmbunătăți securitatea. A-i izola sau denigra pe musulmani sau a sugera să fie tratați diferit la graniță este nu doar împotriva valorilor noastre, dar și a ce suntem", a continuat președintele SUA. "Asta contrazice faptul că creșterea noastră, inovațiile noastre, dinamismul nostru au fost întotdeauna hrănite de capacitatea noastră de a-i atrage pe cei mai buni din cele patru colțuri ale lumii", a mai spus el.

Barack Obama i-a denunțat apoi pe oamenii politici care, în opinia sa, resping în numele corectitutdinii politice știința și rațiunea.

"În politică este ca în viață: ignoranța nu este o virtute", a spus el. "Nu-i grozav să nu știi despre ce vorbești. Asta nu are nimic de a face cu faptul de a fi sincer sau a spune adevărul ori a lupta împotriva corectitutdinii politice. Este doar că nu știi despre ce vorbești", a adăugat Barack Obama, într-o referință clară la Donald Trump care se laudă că este un candidat incorect politic.

Președintele Statelor Unite a participat la ceremonia de înmânare a diplomelor de la universitatea Rutgers, în New Jersey, îmbrăcat într-o togă roșie cu negru. El a profitat de acest prilej pentru a-i critica pe studenții care, în 2014, au protestat și au făcut să fie anulată vizita republicanei Condoleezza Rice, fost secretar de stat al președintelui George W. Bush, din cauza rolului ei în declanșarea războiului din Irak.

Taguri articol
BarackObamaDonaldTrumpCritică


12