Bărbat reținut la Constanța pentru evaziune fiscală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bărbat reținut la Constanța pentru evaziune fiscală

Eveniment 25 Mai 2024 / 07:23 951 accesări

Poliția a efectuat șapte percheziții la Constanța, descoperind dovezi semnificative într-un caz de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 420.000 de lei.

La data de 23 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economico – Financiare din Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat șapte percheziții domiciliare în județul Constanța, la locuințele și birourile unui bărbat, de 49 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul, de 49 de ani, ar fi înființat 4 societăți comerciale, pe numele a trei persoane, a informat un comunicat al IPJ Constanța.

În perioada martie 2022 - noiembrie 2023, acesta ar fi controlat în mod nemijlocit activitatea economică a societăților comerciale și ar fi obținut venituri, însă nu ar fi reținut și nu ar fi plătit către bugetul consolidat al statului contribuțiile cu reținere de la sursă, după care ar fi abandonat activitatea firmelor, cu scopul de a lăsa obligațiile fiscale neachitate în sarcina respectivelor persoane.

Prejudiciul cauzat este de 420.000 de lei.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă, două unități de calculator, 3 telefoane mobile și 30.000 de lei.

Bărbatul a fost reținut și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, fiind prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere legală, a mai precizat comunicatul.Ştiri recomandate

12