Bărbatul arestat pentru că ar fi pregătit un atentat la debutul Bundesligii e un refugiat sirian

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bărbatul arestat pentru că ar fi pregătit un atentat la debutul Bundesligii e un refugiat sirian

Externe 09 August 2016 / 20:16 454 accesări

Bărbatul arestat de forțe speciale de poliție în orașul Mutterstadt, din landul Renania-Palatinat, care era suspectat de pregătirea unui atac la începutul Bundesligii, campionatul german de fotbal, este un refugiat sirian de 24 de ani, au anunțat marți autoritățile din landul vecin, Renania de Nord-Westfalia, relatează Reuters.

Sirianul ar fi fost arestat vineri și s-ar afla în prezent în custodia poliției, a precizat într-un comunicat Ministerul de Interne din landul Renania de Nord-Westfalia.

"Investigațiile realizate până acum nu au dus la descoperirea unor dovezi privind o amenințare concretă", se menționează în comunicat.

Cotidianul Bild a relatat anterior că autoritățile au arestat la Mutterstadt o persoană suspectată că ar fi "un reprezentant de rang înalt" al Stat Islamic. Ulterior, informația a fost infirmată de autorități.

Postul public german SWR relatează că refugiatul este născut în Damasc și că a sosit în Germania ca refugiat la începutul lui 2016. Conform sursei citate, el ar fi fost monitorizat de procurorii din Duisburg în cadrul unei investigații.

Atât SWR cât și Bild relatează că autoritățile investighează un posibil atac la debutul Bundesliga, la 26 august.

Taguri articol


12