Baschetbaliştii americani înjunghiaţi la Brăila, operaţi. Vor să se întoarcă în SUA!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ce spune Ambasada SUA

Baschetbaliştii americani înjunghiaţi la Brăila, operaţi. Vor să se întoarcă în SUA!

Eveniment 16 Septembrie 2018 / 16:59 612 accesări
Temutul interlop brăilean, Daniel Gabriel Husein, poreclit Dasaev

Temutul interlop brăilean, Daniel Gabriel Husein, poreclit Dasaev

Ambasada SUA a luat cunoştinţă de cazul celor doi cetăţeni americani jucători de baschet la ACS Cuza Sport Brăila şi urmăreşte îndeaproape incidentul în care aceştia au fost răniţi, informează misiunea diplomatică. "Ambasada SUA a luat cunoştinţă de acest caz şi urmăreşte îndeaproape incidentul", arată Biroul de Presă al ambasadei duminică, la solicitarea Agerpres.

Reamintim că doi americani, jucători de baschet la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică pe o terasă din centrul Brăilei, unul dintre ei fiind într-o stare gravă, cu un plămân perforat, potrivit IPJ Brăila.

Cei doi sportivi sunt Darrel Bowie, de 24 de ani, care se află în stare gravă, şi Joseph McClain, de 25 de ani. Baschetbaliştii americani, care au ajuns la Cuza Sport luna trecută, se aflau la terasă împreună cu mai mulţi colegi de echipă în momentul în care au fost loviţi cu pumnii şi atacaţi cu sticle şi cuţite.

IPJ a ridicat filmările existente pe terasa restaurantului aflat în Grădina Mare şi a declanşat o anchetă în acest caz. Cei doi baschetbalişti americani înjunghiaţi noaptea trecută la Brăila au fost operaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) iar în prezent au o stare generală echilibrată hemodinamic şi respirator. Cel aflat în stare gravă, cu un plămân perforat, a fosttransportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti. “Pacientul de 24 de ani, care are plămânul perforat, se află în elicopter în drum spre Bucureşti. Cel de-al doilea pacient, în vârstă de 25 de ani, se află în terapie, cu stare generală echilibrată hemodinamic şi respirator, se reface după intervenţia chirurgicală”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Alina Neacşu. Cei doi sportivi le-au declarat cadrelor medicale din Brăila că doresc să fie transferaţi la un spital din America.

Daniel Gabriel Husein, poreclit Dasaev, un temut interlop brailean, este principalul suspect al sângerosului atac, scrie redactia debraila.ro. Anchetatorii au stabilit deja, pe baza imaginilor video din clubul unde s-a petrecut atacul, identitatea tuturor celor implicaţi în caz, iar poliţiştii au pornit pe urmele acestora. Cunoscutul interlop Dasaev a fost condamnat în trecut, în Spania, pentru proxenetism şi viol şi este recunoscut pentru fapte extrem de violente. ''Cercetările se efectuează sub conducerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila'', a declarat pentru agerpres de purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Dan.12