BĂTĂLIE MARE! Mii de candidați se bat pentru un loc sau post la Rezidențiat!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

BĂTĂLIE MARE! Mii de candidați se bat pentru un loc sau post la Rezidențiat!

Sănătate 01 Noiembrie 2018 / 17:58 2101 accesări

Și în acest an este bătălie mare la Concursul Național de Rezidențiat, sesiunea noiembrie 2018. Un număr de 6.258 de mediciniști, fie proaspăt absolvenți ai facultăților de medicină, fie medici specialiști sau rezidenți s-au înscris la concursul național. Ca în fiecare an, cei mai mulți s-au înscris să concureze la centrul din București, respectiv 2.404 candidați, restul la celeltalte centre unde se va susține Rezidențiatul, respectiv Cluj, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

„Cifra de școlarizare pentru rezidențiat, pentru anul universitar 2018-2019, respectiv de 5.415, este repartizată astfel: 4.630 (4.357 de locuri și 273 de posturi) pentru domeniul medicină, pentru rețeaua Ministerului Sănătății, 406 (405 de locuri și un post) pentru domeniul medicină dentară, pentru rețeaua Ministerului Sănătății, 225 (225 de locuri) pentru domeniul farmacie, pentru rețeaua Ministerului Sănătății, 54 de locuri și posturi pentru ministerele cu rețea sanitară proprie (Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Justiției și Ministerul de Interne)”, a precizat Biroul de Presă al Ministerului Sănătății (MS), pentru angajatorulmeu.ro. Asta înseamnă că sunt aproximativ 1,3 candidați pe loc/post, pentru domeniul Medicină.

PREMIERĂ! Menționăm că, în premieră în acest an, MS a alocat 100 de locuri sunt de rezervă, pentru a veni în întâmpinarea unor situații deosebite, precum candidați clasați la punctaj egal cu al ultimului candidat care alege loc sau pentru situația în care unul dintre ministerele cu rețea sanitară proprie va solicita majorarea cifrei de școlarizare prin rezidențiat.

Ministerul Sănătății organizează concurs de intrare în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie la data de 18 noiembrie 2018. Concursul se desfășoară în centrele universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Listele cu candidații admiși în concurs, pe centre universitare și domenii,se afișează pe site-ul rezidentiat.ms.ro pe 6 noiembrie 2018.În situația în care un candidat constată o eroare materială (de nume,centru concurs, domeniu, etc.) în liste va sesiza acest lucru până cel târziu ladata de 9 noiembrie 2018, orele 12,00, direcției de sănătate publică, respectivministerului cu rețea sanitară proprie, unde a depus dosarul de concurspentru a se opera corecția necesară.12