Bicicleta, mijlocul de transport ales de mulţi români în contextul pandemiei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bicicleta, mijlocul de transport ales de mulţi români în contextul pandemiei

Social 04 Iunie 2020 / 14:34 1057 accesări

Din ce în ce mai mulţi români aleg bicicleta ca mijloc de transport, preferând-o în detrimentul mijloacelor de transport clasice. Astfel, bicicliştii sunt mai puţini expuşi la contractarea infecţiei cu noul coronavirus.

Fondatorul Pegas în România, Andrei Botescu, susţine că 500.000 biciclete se vând anual. Concret, în luna mai, vânzările au crescut cu 30% faţă de anul trecut, în contextul în care cei mai mulţi oameni s-au temut să ia metroul sau alte mijloace de transport în comun.

Proprietarii lanţurilor de biciclete sau cursiere au fost luaţi pe nepregătite, stocurile nu au fost actualizate, dar se fac eforturi în acest sens. În acelaşi timp, rata de utilizare a bicicletelor a crescut. Dintre acestea, cele destinate utilizării în oraş sunt folosite mult mai des acum, explică Andrei Botescu.

Primul weekend liber a fost cel de pe 17 mai. Ieşirea din starea de urgentã şi vremea bună au adus zeci de oameni la un centru de echipamente sportive din Capitală. Cel mai aglomerat raion a fost cel de biciclete, desigur. Cozi imense erau atât la achiziţii de biciclete cât şi la umflat de roţi.

Totuşi, dorinţa pentru biciclit are de infruntat infrastructura deficitară precum lipsa pistelor pentru biciclete. Aceasta ar trebui revizuită, consideră Botescu.

Taguri articol


12