Bicicliști amendați la Constanța pentru nerespectarea regulilor de circulație

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bicicliști amendați la Constanța pentru nerespectarea regulilor de circulație

Eveniment 02 Martie 2024 / 18:46 818 accesări

Polițiștii constănțeni au luat măsuri drastice împotriva încălcărilor rutiere, punând accent pe combaterea vitezei excesive.

La data de 1 martie a.c., polițiștii Serviciului de Siguranță Rutieră, împreună cu polițiști din cadrul formațiunilor rutiere, au desfășurat o amplă acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, prin depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, precizează IPJ Constanța.

Acțiunea s-a desfășurat pe raza întregului județ, aparatele de măsurare a vitezei fiind amplasate pe principalele drumuri naționale și județene.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 161 de sancțiuni contravenționale, dintre care 75 pentru nerespectarea limitei legale de viteză pe tronsonul de drum respectiv.

Alte 19 sancțiuni au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță.

De asemenea, au fost sancționați contravențional 13 bicicliști, pentru nerespectarea regulilor de circulație.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 117.000 de lei.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 13 permise de conducere, dintre care 6 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea, a fost retras un certificat de înmatriculare.

Ca urmare a activităților desfășurate de polițiști, în perioada de referință în județul Constanța au avut loc numai două accidente rutiere ușoare.Ştiri recomandate

12