Biden a anunțat un pachet de 500 de sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Biden a anunțat un pachet de 500 de sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei

Externe 23 Februarie 2024 / 21:42 789 accesări

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat pe 23 februarie un pachet suplimentar de sancțiuni împotriva Rusiei, la doi ani de la începerea războiului în Ucraina.

„Astăzi, anunț peste 500 de noi sancțiuni împotriva Rusiei pentru războiul său de cucerire în curs de desfășurare asupra Ucrainei și pentru moartea lui Alexei Navalnîi, care a fost un curajos activist anticorupție și cel mai aprig lider al opoziției (președintelui rus Vladimir) Putin”, a declarat Biden într-un comunicat publicat de Casa Albă.

Noile sancțiuni vor viza persoane care au legătură cu sectorul financiar al Rusiei, cu baza industrială de apărare și cu rețelele de achiziții publice, precum și persoanele implicate în încarcerarea lui Navalnîi și cei care se sustrag sancțiunilor.

De asemenea, SUA impun restricții la export pentru aproximativ 100 de entități „pentru că oferă sprijin pe ușa din spate pentru mașina de război a Rusiei” și „iau măsuri pentru a reduce și mai mult veniturile din energie ale Rusiei”, a declarat Biden.

El nu a oferit mai multe detalii despre pachetul de sancțiuni.

Uniunea Europeană și Marea Britanie au anunțat, de asemenea, sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei și a entităților din țări terțe care ajută Moscova să eludeze restricțiile anterioare și să își susțină mașina de război.

Sursa: tvrinfo.roŞtiri recomandate

12