Biden îl acuză pe Trump că "se eschivează" în plină criză de COVID-19

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Alegeri în SUA:

Biden îl acuză pe Trump că "se eschivează" în plină criză de COVID-19

Externe 24 August 2020 / 09:04 1106 accesări

Candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, Joe Biden, l-a acuzat duminică pe rivalul său republican, preşedintele în exerciţiu Donald Trump, că "se eschivează" în plină criză de COVID-19, cu o zi înainte de convenţia republicană, relatează AFP.


"Nu îl învinovăţesc pentru criza COVID. Îi reproşez că se eschivează şi că nu se ocupă de soluţii", a spus Biden într-un interviu pentru postul de televiziune ABC alături de Kamala Harris, propunerea sa pentru funcţia de vicepreşedinte.


Trump, aflat în urma lui Biden în sondajele de opinie, este de fapt extrem de criticat pentru modul în care a gestionat criza: a făcut totul pentru a suspenda cât mai repede posibil măsurile de carantină, a fost mult timp refractar la purtatul măştii şi nu a ezitat să citeze ca exemple experţi controversaţi şi tratamente controversate.

Candidatul democrat i-a criticat de asemenea şi pe compatrioţii săi care îşi invocă "libertatea" ca argument pentru refuzul de a purta mască, în ciuda dovezilor ştiinţifice privind eficienţa acestei strategii în masă pentru limitarea transmiterii coronavirusului.

El a răspuns şi atacurilor privind acuitatea sa mentală lansate de adversarul său de 74 de ani, a cărui sănătate stârneşte de asemenea îngrijorări. "Uitaţi-vă la mine, domnule preşedinte. Să ne privim amândoi şi să spunem în ce formă suntem", a răspuns Joe Biden, în vârstă de 77 de ani.


Dorind să aratecă este mai activ în criza de COVID-19, Trump a început contraatacul de duminică, anunţând într-o conferinţă de presă că a autorizat un tratament cu plasmă împotriva coronavirusului, a cărui eficacitate nu a fost încă demonstrată oficial.

Sursă: AGERPRES

Taguri articol
BidenTrumpSUACriză


12