Bilanțul taifunului Jebi din Japonia: 10 morți, 300 de răniți

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cel mai puternic din ultimii 25 de ani

Bilanțul taifunului Jebi din Japonia: 10 morți, 300 de răniți

Externe 05 Septembrie 2018 / 18:00 472 accesări

Cel puţin zece persoane au murit şi alţi cel puţin un milion au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele în vestul Japoniei în urma ploilor torenţiale şi inundaţiilor provocate de taifunul Jebi, au anunţat miercuri, 5 septembrie, autorităţile locale, citate de Reuters. Peste 3.000 de persoane au fost transferate cu ajutorul unor ambarcaţiuni de pe aeroportul Kansai, după ce acesta a fost inundat. Turiştii au fost transportaţi pe aeroportul Kobi. Cel puţin 300 de persoane au fost rănite.

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe, criticat dur pentru răspunsul întârziat la inundaţiile din luna iulie, a urmărit îndeaproape operaţiunea de salvare de pe aeroportul Kansai. În urma taifunului, cel puţin 1.2 milioane de locuinţe au rămas fără curent electric.

Taifunul Jebi, care pentru o perioadă scurtă de timp a fost încadrat la categoria „super taifun”, este cel mai puternic din ultimii 25 de ani din Japonia. Vântul puternic şi valurile înalte au provocat ciocnirea unui tanc petrolier de peste 2.500 de tone cu podul care face legătura între aeroportul Kansai, construit pe o insulă artificială, şi zona oraşului Osaka. Podul a fost avariat, însă tancul petrolier nu avea încărcătură la bord, iar echipajul a scăpat nevătămat.

În unele zone ale insulei Shikoku s-au înregistrat rafale de vânt cu o viteză de până la 208 kilometri pe oră. Peste 700 de zboruri au fost anulate, furtuna afectând şi circulaţia feriboturilor şi trenurilor, iar parcul de distracţii Universal Studios Japan, lângă Osaka, a fost închis.

Un bărbat de 71 de ani a fost descoperit mort sub depozit care s-a prăbuşit, cel mai probabil din cauza vântului puternic, iar un alt bărbat a decedat după ce a căzut de pe acoperişul unei case, a relatat NHK, precizând că peste 90 de persoane au fost rănite, informează agenţia de ştiri Reuters.

Sursa: Mediafax

Taguri articol


12