„Black Sea Tall Ships Regatta 2016” pornește la drum de la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În luna septembrie

„Black Sea Tall Ships Regatta 2016” pornește la drum de la Constanța

Sport 08 August 2016 / 17:44 1607 accesări
Bricul „Mircea” va participa și în 2016 la Regata Marilor Veliere din Marea Neagră

Bricul „Mircea” va participa și în 2016 la Regata Marilor Veliere din Marea Neagră

Regata Marilor Veliere din Marea Neagră, „Black Sea Tall Ships Regatta 2016”, revine la Constanța, după o pauză de un an. Dacă în 2014 au sosit în Portul Constanța 13 nave, orașul de la țărmul mării fiind punctul terminus al regatei, acum, în perioada 8-11 septembrie, sunt așteptate la start 15 veliere din șase țări. Succesul înregistrat la prima ediție găzduită de Constanța se dorește repetat și în luna septembrie, organizatorii adăugând la conceptul acestui eveniment diversitatea culturală specifică Dobrogei. În zona peninsulară va avea loc parada echipajelor, iar ceremonia de premiere se va desfășura în Piața Ovidiu. De la Constanța, velierele vor pleca spre Novorossiiysk.

„Desigur, suntem foarte bucuroși că nava-școală „Mircea“ și frumosul velier „Adornate“ vor face parte din flota noastră, după ce ambele au contribuit în 2014 la succesul regatei. Constanța, cu șarmul său, cu tradițiile sale maritime și oamenii prietenoși, este o bijuterie a Mării Negre și sper ca acest eveniment să așeze și mai mult orașul pe scena internațională”, a declarat președintele Regatei Marilor Veliere, Robin Snouck-Hurgronje.

Evenimentul este organizat de Navigator Yacht Club, în parteneriat cu Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și Liga Navală Română, cu sprijinul Administrației Porturilor Maritime Constanța. „Dorim să promovăm Constanța ca destinație permanentă pentru velierele mari din întreaga lume, care prin prezența lor sporesc atractivitatea orașului nostru. Suntem convinși că, în timp, Regata Marilor Veliere va deveni un eveniment emblematic pentru Constanța”, au precizat reprezentanții Navigator Yacht Club.

Navele așteptate să plece din Portul Constanța sunt următoarele - la clasa A: Bricul „Mircea” (România), Kaliakra (Bulgaria), Kruzenshtern (Rusia, în curs de confirmare), Mir (Rusia), Nadezhda (Rusia), Pogoria (Polonia) și Royal Helena (Bulgaria); la clasa B: Adornate (România), Atyla (Spania, pavilion Vanuatu) și Pandora (Italia, clasa B); la clasa C: Adventure (Rusia) și Arial (Rusia); la clasa D: Akela (Rusia), Anna Maria (Rusia) și Vityaz (Rusia, clasa D).12