BNR avertizează asupra unei tentative de fraudă financiară tip deepfake

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

BNR avertizează asupra unei tentative de fraudă financiară tip deepfake

Economie 05 Februarie 2024 / 18:19 556 accesări

Atacatorii folosesc fraudulos imaginea și vocea guvernatorului instituției, Mugur Isărescu, pentru a ”convinge publicul să facă investiții financiare pe o platformă inexistentă, precizează un comunicat al BNR.

"În ultima perioadă, pe mai multe platforme și rețele de socializare, au apărut postări tipdeepfakecare îl implică pe guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.

Videoclipurile folosesc fraudulos imaginea și vocea guvernatorului BNR pentru a convinge publicul să facă investiții financiare pe o platformă inexistentă.

Deepfake, conform proiectului de lege privind utilizarea responsabilă a tehnologiei, reprezintă orice conținut falsificat de tip imagine, audio și/sau video realizat cu ajutorul inteligenței artificiale, astfel încât să creeze aparența că o persoană a spus sau a făcut lucruri pentru care nu și-a dat consimțământul, care în realitate nu au fost spuse sau făcute de acea persoană.

Reiterăm faptul că Banca Națională a României nu face recomandări și propuneri de investiții.

În cazul în care ați dat curs unor astfel de anunțuri false, raportați imediat aceste situații autorităților competente", se arată în comunicatul BNR.Ştiri recomandate

12