Boxerii şi înotătorii ruşi au primit dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Boxerii şi înotătorii ruşi au primit dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio

04 August 2016 / 22:27 1018 accesări
Vasily Egorov

Vasily Egorov

Comitetul Internaţional Olimpic le-a permis echipelor de box şi înnot din delegaţia Rusiei să participe la Jocurile Olimpice, competiţie ce se va desfăşura în Brazilia, la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august.

Comitetul Internaţional Olimpic a decis, săptămâna trecută, că Rusia nu va primi o interdicţie generală de participare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro şi va lăsa federaţiile internaţionale să decidă, iar echipa de haltere este prima care are de suferit. Mai mult, doi dintre componenţii echipei erau deja suspendaţi din cauza încălcării regulilor antidoping, în timp ce alţi opt au fost numiţi în raportul McLaren.

Halterofilii şi cei 17 canotori nu au primit un răspuns pozitiv din partea Comitetului Internaţional Olimpic, însă AIBA a decis ca boxerii să participe la competiţia supremă din Brazilia.

"AIBA a efectuat o analiză individuală pentru toate testele antidoping şi a decis ca cei 11 boxeri calificaţi pentru Jocurile Olimpice să aibă drept de participare. Procesul s-a încheiat şi confirmarea a venit din partea oficialilor Comitetului Internaţional Olimpic că cei 11 boxeri sunt eligibili pentru a concura la Rio", anunţă Federaţia Internaţională de Box într-o postare pe site-ul oficial.

Echipa de box feminină a Rusiei

Anastasia Belyakova – categoria 60kg
Yaroslava Yakushina – categoria 75kg

Echipa masculină de box a Rusiei

Vasily Egorov – categoria 49kg
Misha Aloyan -52kg
Vladimir Nikitin – 56kg
Adlan Abdurashidov -60kg
Vitaly Dunaitsev – 64kg
Andrey Zamkovoy – 69kg
Artem Chebotarev – 75kg
Petr Khamukov – 81kg
Evgeny Tishchenko – 91kg

În plus, Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a permis unui număr de 29 de înnotători, printre care Vladimir Morozov și Nikita Lobintsev, să participe la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Morozov și Lobintsev au făcut parte din echipa Rusiei care a câştigat medalia de bronz la ştafeta de 4x100 de metri liber la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra. Nikita Lobintsev a mai cucerit şi medalia de argint la proba de 4x200 de metri, la Beijing, în 2008.

Oficialii CIO au permis întregii echipe de înot sincron şi polo pe apă să participe la Jocurile Olimpice de la Rio.

Taguri articol


12