Brexit: Dublin respinge ideea unui alt acord privind graniţa irlandeză

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Brexit: Dublin respinge ideea unui alt acord privind graniţa irlandeză

Externe 20 Ianuarie 2019 / 22:02 608 accesări

Irlanda a respins duminică ideea negocierii unui acord bilateral cu Marea Britanie ca alternative la aşa numita soluţie de rezervă prin care s-ar evita o graniţă strictă cu Irlanda de Nord după Brexit, scrie Politico preluat de news.ro. “Rămânem uniţi şi concentraţi pe protejarea Irlandei”, a afirmat vicepremierul Simon Coveney pe Twitter. “Acest lucru include şi susţinerea faţă de acordul negociat de Marea Britanie cu UE, inclusiv soluţia de rezervă aşa cum a fost negociată”, a adăugat el. Sunday Times a informat că premierul britanic Theresa May plănuieşte să ajungă la un acord cu Irlanda pentru a evita controalele la graniţă fără să se bazeze pe soluţia de rezervă pe care o resping mulţi membri ai Partidului Conservator.

Un oficial al guvernului britanic a declarat pentru Politico referitor la aceste informaţii că nu este la curent cu un astfel de plan.

Un purtător de cuvânt al guvernului irlandez a declarat pentru Financial Times că “Irlanda negociază ca parte a grupului celor 27 de naţiuni europene”.

Taguri articol


12