Bunuri contrafăcute, în valoare de aproximativ 1 milion de lei, descoperite în Portul Constanța și la frontiera Ostrov

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bunuri contrafăcute, în valoare de aproximativ 1 milion de lei, descoperite în Portul Constanța și la frontiera Ostrov

Eveniment 17 Februarie 2024 / 12:58 543 accesări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, au descoperit în Portul Constanţa Sud-Agigea, într-un container sosit din China, 1347 metri pătrați plăci ceramice, și în P.T.F. Ostrov 486 articole vestimentare și 785 parfumuri, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

În data de 15.02.2024, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud a descoperit, într-un container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială din România, 1437 metri pătrați de plăci ceramice, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, dar care erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală, având o valoare de aproximativ 710.000 lei.

În data de 16.02.2024, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov, au efectuat controlul specific de intrare în țară asupra unui număr de două microbuze înmatriculate în R. Moldova, ocazie cu care au descoperit în interiorul acestora, 486 articole vestimentare și 785 parfumuri, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, dar care erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală, având o valoare de aproximativ 300.000 lei.

Conducătorii auto, cetățeni moldoveni, au precizat ca au cumpărat produsele din Turcia, fără a deține documente de proveniență.

În toate cazurile polițiștii de frontieră s-au sesizat din oficiu în vederea întocmirii actelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, iar bunurile, în valoare totală de aproximativ 1.000.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.Ştiri recomandate

12