Bursa de Valori București a atins un maxim istoric la ultima ședință de tranzacționare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bursa de Valori București a atins un maxim istoric la ultima ședință de tranzacționare

Economie 11 Decembrie 2023 / 10:04 719 accesări

Bursa de Valori București a înregistrat vineri, în ultima ședință de tranzacționare a săptămânii trecute un nou maxim istoric, după ce indicele BET s-a apreciat cu 1,36% și a trecut în premieră de pragul de 15.000 de puncte.

19 din cele 20 de acțiuni din componența sa au închis ședința pe plus. Astfel, indicele BET înregistrează un avans de aproape 30% de la începutul acestui an.

Bursa de Valori București a câștigat 3,5 miliarde de lei la capitalizare săptămâna trecută, valoarea tranzacțiilor crescând cu peste 300% față de săptămâna anterioară. Capitalizarea a trecut de 290 de miliarde de lei, operațiunile cu acțiuni generând un rulaj de 1,3 miliarde de lei.

Cea mai bună zi de tranzacționare la bursă a fost miercuri, 6 decembrie, când rulajul a depășit un miliard de lei, iar cea mai slabă zi vineri, 8 decembrie, cu o valoare a tranzacțiilor de sub 44 de milioane.

Acțiunile Fondului Proprietatea au fost cele mai lichide titluri, cu tranzacții de peste un miliard și o scădere a prețului cu 3,43%, urmate de titlurile Hidroelectrica și ale One United Properties.

Cel mai mult au crescut cotațiile acțiunilor Sphera Franchise Group - 15%, Ropharma și ale Șantierului Naval Orșova - ambele cu peste 11%. La polul opus, cele mai importante scăderi le-au avut acțiunile Energopetrol, cu un declin de 14%, urmate de cele ale Mecanica Ceahlău.Ştiri recomandate

12