Bursele scad, din cauza temerilor legate de al doilea val al pandemiei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bursele scad, din cauza temerilor legate de al doilea val al pandemiei

Economie 22 Septembrie 2020 / 13:33 1198 accesări

Acțiunile americane s-au prăbușit în ultimele trei săptămâni, investitorii renunțând la acțiunile companiilor din tehnologie.
Prețul giganților IT a scăzut în medie cu peste 5% numai în ultimele zile.

JPMorgan Chase și Bank of New York Mellon, au scăzut luni cu 3,1%, respectiv 4,0%, iar bursele asiatice au consemnat marți a doua zi de pierderi.


Coronavirusul rămâne în centrul atenției investitorilor.
Noile măsuri din Marea Britanie au declanșat scăderi ale acțiunilor companiilor aeriene, hoteliere și de călătorii, atât pe piețele europene, cât și pe cele americane, conform Mediafax.

De asemenea, îngrijorările cresc pe fondul întârzierii măsurilor de stimulare după ce Congresul SUA a rămas blocat timp de săptămâni în ceea ce privește dimensiunea și forma unui proiect de lege de răspuns la coronavirus.

Decesul judecătorului Curții Supreme a SUA Ruth Bader Ginsburg a făcut ca trecerea unui nou pachet de stimulare în Congres să fie mai puțin probabilă înainte de alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

Dolarul s-a apreciat, euro a rămas constant la 1,1764 dolari, iar yenul a scăzut cu un maxim de șase luni pe măsură ce dolarul a câștigat, la 104,56 unități pe dolar.

Aurul a scăzut la 1.908,76 dolari pe uncie.
Pe piețele petrolului, petrolul american a crescut cu 0,66% la 39,57 dolari pe baril, în timp ce Brent a câștigat 0,31% până la 41,95 dolari barilul.

Taguri articol


12