Calatorii gratuite cu trenul în Europa, în 2019

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Calatorii gratuite cu trenul în Europa, în 2019

Social 19 Octombrie 2018 / 08:52 2765 accesări

Mii de tineri de 18 ani pot călători gratuit în Europa în 2019, cu trenul, timp de o lună, printr-un program european.

Turismul cu buget redus s-a dezvoltat serios în ultimii ani. Găsim dormitoare comune în hosteluri, platforme online prin care oamenii îşi pun casa la dispoziţia turiştilor, zboruri low-cost sau abonamente cu reducere pentru studenţi.

Programul european DiscoverEU continuă şi anul viitor, după ce în această vară aproape 600 de tineri români de 18 ani au plecat cu trenul în Europa.

„Din România vor pleca în această etapă aproximativ 450 de tineri, dar pentru că tinerii se simt foarte bine împreună, există posibilitatea ca aceste călătorii să fie individuale sau într-un grup de maximum 5 persoane. Gaşca ta de prieteni cu care poţi să călătoreşti în maximum 5 țări, pentru o perioadă de 30 de zile, principalul mijloc de transport fiind trenul. ”, spune Ștefan Turcu,reprezentant al Comisiei Europeane în România.

Cei care vor să se înscrie în programul DiscoverEU trebuie să împlinească 18 ani până la 31 decembrie, să se înscrie online până la sfasitul lunii vitoare, şi după ce un juriu va face selecţia să îşi facă rucsacul. Călătoriile vor fi între 15 aprilie şi 31 octombrie, anul viitor.

Taguri articol


12