Calificare spectaculoasă în grupele Cupei EHF pentru HC Dobrogea Sud

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Handbal masculin

Calificare spectaculoasă în grupele Cupei EHF pentru HC Dobrogea Sud

Sport 25 Noiembrie 2018 / 19:54 3484 accesări

Formaţia masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa a făcut pasul în grupele Cupei EHF în urma victoriei din confruntarea retur cu echipa suedeză HK Malmo. După ce s-au impus în deplasare, scor 23-22, handbaliştii antrenaţi de Zvonko Sundovski și Marko Isakovic au câştigat şi duminică seară, în manşa secundă din turul al treilea al competiţiei, cu scorul de 34-28, la pauză 17-12. Susţinuţi de un public admirabil, care a creat o atmsoferă incredibilă în Sala Sporturilor din Constanţa, jucătorii de la HCDS au încheiat victorioşi întâlnirea cu suedezii şi au sărbătorit la final, împreună cu fanii, mult dorita calificare.

Golurile echipei constănțene au fost marcate de Kevic 5, Chikovani 5, Malinovic 3, Csog 3, Nikolic 3, Mocanu 3, Buricea 3, Bujovic 2, Crnoglavac 2, Vadenovic 2, Toma 1, Cutura 1 și Markoski 1. Mitrevski a avut 13 intervenţii salvatoare, iar Iancu, două.

JOI VOM AFLA COMPONENŢA GRUPELOR

HCDS va afla joi adversarele din faza grupelor, în care s-au mai calificat formaţiile THW Kiel, Fuchse Berlin, Saint Raphael, TSV Hannover, Holstebro, GOG Gudme, Balatonfuredi, Grundfos Tatabanya, Granollers, La Rioja, Cuenca, Rabotnik Bitola, Nexe, Azoty Pulawi și FC Porto.

„Suntem foarte fericiți că am reușit, la doar trei ani de la înființarea clubului, să ne calificăm în grupele Cupei EHF, ceea ce alte echipe nu au reușit în toată istoria lor. Suntem obișnuiți unii dintre noi cu grupele, va fi foarte greu. Trebuie să câștigi meciurile de acasă și să aduci puncte din deplasare dacă vrei să te califici mai departe. Va fi foarte greu, dar nu imposibil și suntem încrezători în șansele noastre” - George Buricea.

„A fost o seară magică pentru noi, pentru orașul Constanța. Chiar am reușit să umplem sala la capacitate maximă, cum nu s-a mai întâmplat de mult timp. Mă bucur că am reușit să ne calificăm după un joc pe care l-am controlat din primul până în ultimul minut. Ne dă mari speranțe pentru grupe. Vor fi echipe foarte puternice, le așteptăm la Constanța să ne bucurăm împreună de handbal” - Ionuţ Rudi Stănescu.12