Campania „SATE INTELIGENTE”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Campania „SATE INTELIGENTE”

Social 03 Iulie 2018 / 17:55 606 accesări

Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală (RNDR) vă invită să luați parte la campania „Sate inteligente”, al cărei scop vizează crearea unei baze de inițiative, proiecte și idei de dezvoltare responsabilă și durabilă a zonelor rurale din România.

La acest moment, definiția satelor inteligente este încă în lucru și se adresează perioadei de programare 2021 - 2027.

Multe zone rurale din Uniunea Europeană suferă din cauza unor probleme cum ar fi lipsa oportunităților de angajare atractive, lipsa de personal calificat, investiții insuficiente în infrastructuri și servicii esențiale, precum și din cauza exodului tinerilor.

Rezolvarea acestora are în vedere, în mod special, crearea de locuri de muncă și reînnoirea generațiilor, aducerea în zonele rurale a locurilor de muncă și creșterea economică propusă de Comisie, promovarea incluziunii sociale și a dezvoltării de sate inteligente în mediul rural al întregii Europe.

Satele inteligente implică: dezvoltarea potențialului local, uman, de mediu și economic; revitalizarea și îmbunătățirea serviciilor publice de bază; îmbunătățirea condițiilor de viață; dezvoltarea competențelor digitale și sprijinirea educației la distanță.

Pentru mai multe detalii despre abordarea sate inteligente, link aici: https://goo.gl/JQUc9y

Așteptăm mailurile voastre la adresele rndr@madr.ro și pndr@madr.ro cu mențiunea “Campania sate inteligente”.12