Campioana Cehiei va inaugura noul stadion din Craiova, pe 10 noiembrie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
CS Universitatea Craiova va juca un meci amical cu Slavia Praga

Campioana Cehiei va inaugura noul stadion din Craiova, pe 10 noiembrie

Sport 26 Octombrie 2017 / 20:31 1491 accesări

Echipa de fotbal CS Universitatea Craiova a anunțat joi, pe site-ul său oficial, că va inaugura noul stadion din Bănie pe 10 noiembrie 2017, cu prilejul unui meci amical cu Slavia Praga, campioana Cehiei. „Pe 10 noiembrie, de la ora 20.00, Știința primește vizita campioanei Cehiei, o echipă care își retrăiește perioada de glorie după preluarea de către un consorțiu chinez de renume mondial”, anunță clubul oltean.

În 2016, Slavia Praga a fost preluată de gigantul CEFC China Energy. Rezultatele investițiilor masive s-au simțit imediat: Slavia a devenit campioană a Cehiei în sezonul 2016-2017, după opt ani de secetă. A fost al 18-lea titlu de campioană al viitoarei adversare a Universității, care mai are în palmares șapte cupe ale Cehiei. În acest moment, Slavia Praga se află pe locul 2 în campionat, după Viktoria Plzen, și conduce grupa din Europa League din care mai fac parte Villarreal, Astana și Maccabi Tel Aviv. Pe 2 noiembrie 2017, Slavia Praga împlinește 125 de ani de existență, ceea ce face să fie unul dintre cluburile cu cea mai mare tradiție din Europa și din lume.

CS Universitatea anunțase de miercuri că inaugurarea noului stadion „Ion Oblemenco” va avea loc în compania campioanei Cehiei, după ce nu s-a reușit finalizarea formalităților pentru ca pe noua arenă să aibă loc partida de campionat cu FCSB, de duminică, programată astfel să se desfășoare tot la Drobeta Turnu Severin.

Federația Română de Fotbal intenționa ca echipa națională să inaugureze noua arenă din Craiova, cu prilejul partidei amicale din 9 noiembrie, împotriva Turciei. Cum gruparea olteană a dorit ca ea să inaugureze stadionul, amicalul contra naționalei pregătite de Mircea Lucescu va avea loc pe 9 noiembrie, de la ora 20.15, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj.12