Cancelarul Austriei: Sistemul UE pentru azil e terminat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cancelarul Austriei: Sistemul UE pentru azil e terminat

Externe 08 Iulie 2023 / 18:59 1708 accesări

Noi divergențe între liderii de la Bruxelles și oficialii din țările care par că se împotrivesc la orice decizie. Cancelarul austriac susține că sistemul de acordare a azilului în Uniunea Europeană este depăşit.

La întâlnirea avută la Viena cu premierul ungar Victor Orban, dar și cu președintele Serbiei, țară aflată pe ruta migranților din Balcanii de vest, s-a desprins o singură concluzie: regulile UE nu trebuie respectate.

Premierul Ungariei Orban Victor si presedintele Serbiei Alexander Vucici au fost primiti in capitala Austriei cu huiduieli. Cei trei s-au intalnit la Viena ca sa discute problema migratiei din Europa.

Trebuie să înţelegem că sistemul de azil din Uniunea Europeană e terminat, nu funcţionează şi de aceea e foarte important să lucrăm împreună, pe linie bilaterală. Asa se explica prezenta lui Vucic la aceasta intalnire, a declarat KARL NEHAMMER, cancelarul Austriei.

Ruta Balcanilor de Vest prin țări precum Serbia și Macedonia de Nord rămâne una dintre principalele căi de migrație către UE, a declarat agenția de frontieră Frontex în mai 2023. Premierul ungar refuza sa aplice deciziile uniunii in privinta migrantilor.

Vom găsi o modalitate legală și politicăde a nu executa cea mai recentădecizie a Bruxelles-ului, a declarat VIKTOR ORBAN, premierul Ungariei.

Modelul ungar este eficient şi se bazează pe ideea simplă că nimeni nu poate intra pe teritoriul unei ţări până când nu i se examinează cererea de azil, a explicat Orban, potrivit căruia solicitanţii de azil pot intra în ţară după ce le este aprobată cererea.Ştiri recomandate

12