Când este ultima zi în care poți alege prioritățile Constanței!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Campania a ajuns la final

Când este ultima zi în care poți alege prioritățile Constanței!

Administrație 21 Martie 2019 / 17:00 2275 accesări

Vineri, 22 martie, este ultima zi în care constănțenii mai pot participa la campania de consultare publică intitulată „Alege Prioritățile Orașului Tău!”. Pentru a identifica proiectele metropolitane cele mai importante pentru Constanța, sunteți invitați să vă implicați în ierarhizarea acestora, accesând chestionarul de la linkul următor: https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk.

CU CE SE MĂNÂNCĂ ACEASTĂ CAMPANIE

Chestionarul presupune ordonarea următoarelor proiecte, în funcție importanța pe care o consideră fiecare: Riviera Tomis, Extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu”, Extinderea plajelor și consolidarea falezelor, Viteză sporită de circulație calea ferată Constanța - București, Dezvoltarea Portului Constanța, Construcția Spitalului Regional de Urgență Constanța, Drumul TransRegio „Alternativa Techirghiol”, Modernizarea ecluzelor de pe Canalul Dunăre - Marea Neagră și Poarta Albă - Midia Năvodari, Drumul TransRegio „Marea Neagră” (Constanța - Vama Veche), Amenajarea portului de agrement „Diamant”. „La finalul campaniei va fi dezvoltată o listă finală de proiecte prioritare majore de dezvoltare metropolitană, atât pentru București, cât și pentru fiecare dintre cele 40 de reședințe de județ din România, iar acestea vor fi incluse într-un raport intitulat “România Metropolitană”. Fiind agreate pentru prima dată, atât de către administrația publică, cât și de comunitatea locală, aceste liste finale de proiecte, ierarhizate în ordinea importanței, vor oferi o viziune clară și strategică de dezvoltare și vor putea informa deciziile viitoare de investiții publice”, spun reprezentanții Primăriei Constanța. Această campanie de consultare publică a fost inițiată la inițiativa Băncii Mondiale, după ce, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) și cu sprijinul autorităților publice subnaționale, entitatea a identificat o serie de proiecte cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România.

PRIMELE CONCLUZII ȘI SONDAJE AU FOST PREZENTATE

Amintim că, în 8 februarie, Banca Mondială a prezentat, la Constanța, concluziile parțiale ale raportului intitulat „România Metropolitană”. Acesta va fi lansat de Banca Mondială la scurt timp de la finalizarea campaniei de consultare publică „Alege Prioritățile Orașului Tău”. În acest sens, municipiul Constanța a organizat o discuție la care au participat atât experții pe dezvoltare urbană din partea Băncii Mondiale cât și factori de decizie din administrația publică locală. Evenimentul a avut rolul de a facilita discuții strategice pe tema dezvoltării metropolitane, pornind de la exemplul municipiului Constanța, ce a implementat până în prezent și ce se poate face în continuare, și continuând cu rezultatele preliminare ale campaniei pentru municipiu.12