Când recuperăm ziua de 30 aprilie şi câte libere mai avem

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Când recuperăm ziua de 30 aprilie şi câte libere mai avem

Social 30 Aprilie 2018 / 14:08 1601 accesări

Avem mai multe zile libere, care completează minivacanţele pe care, s-ar părea, românii le apreciază mult. Însă, unele zile libere trebuie recuperate! Asta a stabilit Executivul, printr-o hotărâre. Spre exemplu, ziua de luni, 30 aprilie, liberă pentru salariaţii din sectorul public, va trebui recuperată de majoritatea bugetarilor până pe 11 mai. Cursurile se recuperează în funcţie de decizia fiecărei unităţi de învăţământ.

Reamintim că premierul Viorica Dăncilă a precizat, la începutul şedinţei de Guvern, că a fost luată această decizie având în vedere că marţi, 1 mai, este zi liberă în conformitate cu Codul Muncii. "Data de 30 aprilie va fi zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, având în vedere că marţi 1 mai este zi nelucrătoare. Prevederile nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă", a anunţat Viorica Dăncilă.

Însă această zi liberă a fost valabilă doar pentru unii. Angajații unor instituții medicale, ai unităților de alimentație publică sau ai unităților de producție "cu foc continuu" muncesc! "Pentru a recupera ziua de 30 aprilie, instituţiile publice vor opta fie pentru desfăşurarea activităţii în regim normal- sâmbătă 5 aprilie, fie pentru prelungirea timpului de lucru până în data de 11 mai, conform unei planificări stabilite", a declarat mai premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

CÂTE ZILE LIBERE mai avem

- 1 mai 2018 (marţi) - Ziua Muncii

- 27 mai 2018 (duminică), 28 mai 2018 (luni) — Rusalii;

- 1 iunie 2018 (vineri) - Ziua Copilului

- 15 august 2018 (miercuri) - Adormirea Maicii Domnului;
- 30 noiembrie 2018 (vineri) - Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României;
- 1 decembrie 2018 (sâmbătă) - Ziua Naţională a României;
- 25 decembrie 2018 (marţi) şi 26 decembrie 2018 (miercuri), (prima şi a doua zi de Crăciun);
- doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.
12