Caravana EMIN vine la Constanța. Cheamă la consiliere persoanele cu venituri mici!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Urmărește autobuzul!

Caravana EMIN vine la Constanța. Cheamă la consiliere persoanele cu venituri mici!

Economie 24 Mai 2018 / 16:01 1164 accesări

Constănțenii cu venituri insuficiente au ocazia să vină la consiliere în ideea de a-și reorganiza activitățile astfel încât să poată să-și îmbunătățească viața. Caravana EMIN se va afla la Constanța în data de 2 iunie, iar evenimentul de deschidere va avea loc sâmbătă, 2 iunie 2018, începând cu ora 10.00, la Complexul hotelier Bulevard din b-dul Mamaia, nr. 294, Constanța. Autobuzul EMIN va fi deschis publicului larg în Piața Ovidiu din Constanța în intervalul orar 14:00-18:00. Evenimentul se derulează în cadrul CARAVANEI EMIN, prezentă în România în perioada 31 mai - 05 iunie 2018, ca activitate a proiectului european EMIN - European Minimum Income Network (www.emineu.net). Caravana EMIN include două autobuze, 32 țări, 64 zile, peste 120 evenimente și peste 1.000 de voluntari.

Voluntarii caravanei le vor vorbi oamenilor despre programele de venituri minime de incluziune ce sunt definite drept scheme de venituri de sprijin care oferă o plasă de siguranță pentru persoanele (indiferent dacă sunt sau nu angajate) care au mijloace insuficiente de susținere financiară și care nu sunt eligibile pentru prestații sociale bazate pe asigurare sau ale căror drepturi la acestea au expirat. În plus, se vor evalua și programele de venituri minime de incluziune adecvate, accesibile și activatoare.

RENASIS Romania în calitatea sa de partener participă activ la suita de activități de informare, promovare și sensibilizare menite să faciliteze consolidarea de rețele nationale EMIN dedicate promovării unor politici publice de venituri minime de incluziune, drept instrumente de luptă împotriva sărăciei.

Proiectul EMIN - European Minimum Income Network este finanțat prin Programul Uniunii Europene pentru Ocuparea forței de muncă și Inovare Socială (EaSI), fiind un parteneriat care aduce împreună actori sociali importanți la nivel european, precum: EAPN - Reteaua Europeana Anti –Saracie, Confederația Europeană a Sindicatelor (ETUC), Serviciul Public Federal pentru Integrare Socială din Belgia, Universitatea din Antwerp, experți independenți din mediul academic și Rețelele Naționale EMIN (inclusiv reteaua nationala EMIN Romania).

Taguri articol


12