Cardurile bancare cu plata în rate acoperă doar 5% din totalul vânzărilor pachetelor turistice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cardurile bancare cu plata în rate acoperă doar 5% din totalul vânzărilor pachetelor turistice

Economie 31 Decembrie 2016 / 11:45 501 accesări

Cardurile bancare cu plata în rate fără dobândă sunt foarte puțin utilizate la achiziționarea pachetelor turistice, acestea acoperind doar 4-5% din totalul vânzărilor, a declarat, pentru Mediafax, Cosmin Marinof, Director național de vânzări TUI Travel Center/Eurolines.

“Cardurile cu plata în rate fără dobândă funcționează, însă noi oferim posibilitatea clientului să plătească în agenție, în rate, fără să achite cu un card bancar. Vacanța se achită în rate până la plecare. Nu încasăm toți banii la rezervare. De exemplu, pentru o vacanță în iunie 2017 clientul achită 99 de euro avans și restul în cinci-șase rate până la plecare. Sunt puțini cei care apelează la mai multe rate fiindcă se suprapun peste cealaltă vacanță și nimeni nu își dorește să plece în următorul concediu și să mai aibă de plătit la cel de dinainte”, spune Marinof.

Acesta arată că, vânzările pe baza cardurilor bancare cu plata în rate fără dobândă reprezintă doar 4-5% din totalul vânzărilor, în medie fiind vorba despre 3-4 rate. Media pachetului turistic care se achită cu cardurile este de 550 de euro de persoană.

Taguri articol


12