Care este cel mai bun restaurant din lume? Maeștri bucătari au decis

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Care este cel mai bun restaurant din lume? Maeștri bucătari au decis

Culinar 21 Iunie 2018 / 17:25 4926 accesări

Tuturor ne place să mâncăm bine, deși gusturile diferă. Peste o mie de maeștri bucătari, şefi de restaurante, critici culinari şi alţi reprezentanţi ai industriei au desemnat, sub protecţia anonimatului, că cel mia bun restaurant din lume este, anul acesta, Osteria Francescana. Localul din Modena este deţinut de maestrul bucătar italian Massimo Bottura, scrie publicaţia de profil britanică Restaurant, citată de Reuters.

Este pentru a doua oară când Osteria Francescana obţine acest titlu, prima dată fiind desemnat cel mai bun restaurant în 2016, scrie și Mediafax. Anul trecut, acest titlu a fost câştigat de Eleven Madison Park din New York.

Restaurantul spaniol El Celler de Can Roca, din Girona, câştigător în 2013 şi 2015, a ocupat locul al doilea în topul de anul acesta, podiumul fiind completat de Mirazur, din sudul Franţei.

Publicaţia Restaurant a lansat acest top în 2002, iar premiile sale au devenit la fel de râvnite în domeniu ca stelele Michelin, deşi metodologia după care sunt selectate localurile nu este foarte clară, motiv de critici. Anul acesta, revista Restaurant a organizat gala 50 Best Restaurants în Bilbao, oraş celebru pentru gastronomia avangardistă.12