Care va fi cea mai vizitată ţară din lume până în 2030?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Care va fi cea mai vizitată ţară din lume până în 2030?

Turism 23 Martie 2019 / 11:08 2018 accesări

China va deveni ţara care va atrage cei mai mulţi turişti din lume până în 2030, potrivit unui raport publicat de compania de cercetare mondială Euromonitor International citat de The Guardian, arată Mediafax.

De asemenea, ţara asiatică va avea şi cel mai mare număr de călători externi. Experţii estimează că numărul de călătorii efectuate de chinezi pe plan extern va ajunge la cifra de 260 de milioane, depăşind astfel state precum Statele Unite ale Americii şi Germania.

Rezultatele studiului au fost motivate de consultantul Wouter Geerts prin importanţa crescândă a turismului în economia chineză, dar şi prin atracţia pe care China o manifestă asupra altor state asiatice. Turismul a devenit unul dintre cei mai importanţi piloni ai economiei chineze, estimările arătând că acesta va ajunge să reprezinte 11% din produsul intern brut (PIB) până în 2020. Creşterea numărului de vizitatori în China se datorează ascensiunii economice şi din statele vecine. Accesul pentru cetăţenii de pe continentul asiatic devine şi el din ce în ce mai uşor, fiind facilitat şi procesul de obţinere a vizelor.

Turismul intern chinez a înregistrat nu mai puţin de 4,7 miliarde de călătorii, cifra urmând să crească până la 6,7 miliarde până în 2023. Raportul Euromonitor International estimează că, în total, călătoriile interne în Asia au crescut cu 10% în 2018. Creşterea din domeniu a atras o mai mare atenţie asupra dezvoltării regiunilor rurale şi a determinat autorităţile să impună un program turistic care să se concentreze pe conservare, diversitatea culturilor şi sustenabilitate economică. Deşi numărul de asiatici care îşi vizitează continentul se ridică la 80%, situaţia turiştilor din alte zone ale globului este diferită. Procesul acordării vizelor pentru străini este unul mai complicat şi mult mai scump pentru alte ţări. De exemplu, călătorii britanici care vor să viziteze China trebuie să plătească 151 de lire sterline pentru a obţine o viză de intrare unică.

Raportul estimează că turiştii din Marea Britanie vor efectua cu cinci milioane mai puţine călătorii în 2022 dacă ţara va ieşi fără un acord din Uniunea Europeană.

Taguri articol


12